Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Mesut Barzani'nin beraberindeki heyetle birlikte Atatürk Havalimanı'na indiği esnada, Devlet Konukevi'nin önündeki bayrak direklerinde Türk ve Irak bayraklarının yanı sıra, sözde Kürdistan bayrağının da asılmasına tepki gösterdi.

BU KADAR DA OLMAZ
Akcagöz, "Sadece İstanbul'da değil, Ankara'da da da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağı asılmış. Bunu kabul etmek mümkün değil. Barzani, AKP'ye uzak bir isim değil. Çok değil, bir kaç yıl önce oynanan senaryoda, Barzani de sözde demokratik açılım sürecinin bir parçasıydı. AKP'nin büyük kurultayına konuk olarak davet edilen Barzani için, bugün böyle bir merasim gerçekleştirilmesini bu nedenle yadırgamıyorum. Şimdi ise ağır misafir muamelesi görüyor. AKP, bunu kendi tabanına anlatmakta zorlanacaktır. Bu kadar da olmaz. Kürdistan'ı tanıdınız da bizim mi haberimiz yok?" dedi.

ŞEHİTLERİN KEMİKLERİ SIZLIYOR
Yaşanılanların bir teslimiyet süreci haline geldiğini dile getiren Akcagöz, "Bugün Barzani için bu merasimi layık görenler, yarın dağdan inen PKK'lı teröristlere de benzer güzellemeleri yaparlar. Tıpkı zamanında yaptıkları gibi. Habur'da sınır kapılarının açılmasını unutmadık. Barzani'nin rüyaları gerçek oluyor. Şehitlerin kemikleri sızlıyor. Yaşanan bu gelişme bile, referandumda neden millet olarak 'hayır' dememiz gerektiğini ortaya koymaktadır. Şayet kasten sözde Kürdistan bayrağı Türk bayrağının yanına çekilmişse, Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum" diye konuştu.