Samsun Haber - Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, daha temiz bir ilçe için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Şenol Kul, 'Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamaları için modern çözümler üretmeye çalışıyoruz' dedi.

1200 KONTEYNER YENİLENDİ

Terme Belediyesi, son olarak 155 yeni çöp konteyneri alarak Gölyazı, Kuşça, Dibekli, Bağsaray ve Karacalı mahallerinde hizmete sundu. Hazırladıkları plan ve projeler dahilinde çalışmalara devam ettiklerini belirten Temizlik İşleri Müdürü Ertan Keleş, '2016 yılı başında nüfusumuzun yüzde 65'ine hizmet verirken şu an 21 araç ve 70 personel ile ilçe nüfusumuzun yüzde 80'ine hizmet verir hale geldik. Hedefimiz; 2019 yılına kadar nüfusumuzun tamamına hizmet verebilir hale gelebilmektir. Son iki yılda 1200 çöp konteynerlerimizi de yeniledik. Vatandaşlarımızın da ilçemizin temizliğine katkı sağlamasını istiyoruz. Birlikte yaşadığımız kenti temiz tutmak çok önemli' dedi.

ÇITA YÜKSELİYOR

Temizlik İşleri Müdürlüğü araç filosuna yapılan personel, araç ve malzeme takviyeleri ile başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Şenol Kul, 'Bir kentin temizliği belediyelerin başlıca görevleri arasındadır. Yaşadığımız kent hepimizin. Bu amaçla, daha temiz ve yaşanılır bir Terme için üzerimize düşen vatandaşlık görevini de yerine getirmeliyiz. Çalışmalarımız sadece ilçe merkezinde sınırlı değil. Merkezde bulunan tüm imkanları merkeze uzak mahallelere de büyük bir özveriyle ulaştırmaya gayret gösteriyoruz. Belediyemiz her alanda olduğu gibi temizlik hizmetlerinde de çıtayı yükseltme gayreti içinde. Terme'yi, Türkiye'nin en temiz ilçesi haline getireceğiz" diye konuştu.