Önceki dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 23. Dönem Samsun Milletvekili Suat Binici, CHP Samsun İl Başkanlığı'nda gerçekleşen toplantıyla il başkanlığına adaylığını açıkladı. Salonun tıka basa dolduğu ve delegelerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, önceki dönem il başkanları Yılmaz Türkoğlu, Aylin Tat, Suat Hayri Erdönmez, Mehmet Atalay, Mehmet Bank, Dinçer Soylu, Saffet Çetin ve İlkadım, Atakum, Canik, Kavak, Ayvacık, Vezirköprü CHP ilçe başkanları da Binici'yi yalnız bırakmadı.

PARTİME SON GÖREVİM

CHP Samsun İl Başkanlığı görevine Samsun'da ihtiyaç olmasından dolayı aday olduğunu belirten Binici, "Örgütün talebi üzerine partime son görev olarak bunu kabul ettim. 2019 yılı Türkiye ve partimiz için bir milat. Görevin büyüğü veya küçüğü olmaz, önemli olan bulunulan konumda partiyi yerelde ve genelde iktidar yapmak için çalışmaktır. Ben bunu daha önce yaşadım. 1992 yılında CHP açıldığında Sosyal Demokrat Halkçı Parti, parti meclis üyeliğinden istifa ederek, Vezirköprü ilçe başkanlığına döndüm. Önemli olan partiye omuz vermek, taşın altına el koymaktır. 2014 seçimlerinde Samsun gibi bir ilde 18-0 yenilerek hepimizi üzdü. Yaşadığımız seçim mağlubiyetleri örgüt üzerinde olumsuz bir algı oluşturdu. Hep birlikte silkelenip ayağa kalkmalıyız. Partimize, partililerimize ve halkımıza umut olmalıyız. Bugünkü siyasal iktidar ekonomiyle geldi, ekonomiyle gidecek. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP, koca bir çınar gibi dimdik ayakta kalacak ve iktidar olacak. CHP'nin amacı insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne çağdaş, katılımcı ve çcoğulcu demokrasinin hakça bir düzen oluşturmasıyla olacak" diye konuştu.

ATAKUM'U YENİDEN ALACAĞIZ

Binici, il başkanı seçilmesi halinde yerel ve genel seçimlerde başka hiçbir makama aday olmayacağını belirterek, "Sizlerin önünde şeref sözü veriyorum, ne milletvekili ne belediye başkanı ne de parti meclisine aday olacağım. Son görevimi yapmak istiyorum. İl başkanı olduğum takdirde, o 18-0'ı ters çevirmek için aday olacağım. CHP il başkanlığını da 2019'da kongrede gelecek olan arkadaşıma teslim edeceğim. Siyasi deneyimimle inanıyorum ki örgütlerimizi koordineli biçimde çalıştıracağım. Kurultaydan sonra sayın genel başkanımdan izin alarak, şimdiden Yakakent ve Alaçam belediye başkanlarını tespit edip şimdiden yol vereceğim. Ondan 3-4 ay sonra Atakum Belediye Başkanlığı'na aday olan arkadaşlarımdan en iyisini değerlendirip, onu da CHP'nin adayı olarak açıklayacağız. Size söz veriyorum, Atakum'u alacağız"

KORKMANIZA GEREK YOK

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla olan görüşmesini de aktaran Binici, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "İki ay önce genel başkanıma şunları söyledim: 'Sayın Genel Başkanım, benim bütün görevleri yaptığım, sadece iktidar olamadığımız için bakanlık yapmadığım partiye bir vefa borcum var. Partinin derlenip toplanması için mutlaka çalışacağım, hiçbir yere aday olmayacağım.' Benden kimsenin korkmasına gerek yok, başka bir göreve aday değilim. Samsun il başkanlığına adayım. Samsun'da bir şeyler yapabilmek için tabanı ve yönetimleri genişletmemiz lazım. 2 aday arkadaşımız daha var, onlara sesleniyorum, gelin, ağabeyinizin yanında kalın. Hep birlikte bir yönetim yapalım."

Zerrin SOMUNCU