Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, "Büyükşehir Belediyesi ölümü gösterip kansere razı etmek istiyor' dedi.

ORTAÇAĞ KOŞULLARI HAKİM

Büyükşehir Belediyesi'nin İlkadım'da yaptığı imar uygulamasıyla ve yaşanan mağduriyetler ile ilgili muhtarlardan bilgi alarak değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Fatih Türkel, "Geçtiğimiz günlerde İlyasköy, Unkapanı, Fatih, Hastane, Anadolu ve Reşadiye mahallelerinde yaşanan mağduriyetleri dile getirdik. Söz konusu mahallelerimizde yaşayan 35 bin kişinin ortaçağ koşullarında, doğalgazsız kent imar uygulamalarından ve belediye hizmetlerinden yoksun yaşadıkları ifade ettik. Çektikleri büyük sıkıntıları kamuoyu ve belediye meclis gündemine taşımıştık" dedi.

YARGIYA TAŞINACAK

Büyükşehir Belediyesi'nin İlkadım'ın kentsel dönüşüm yarasına çare olmak yerine, vatandaşları çaresiz bırakıp göçe zorladığını belirten Türkel, "Büyükşehir Belediyesi sahipsiz mahalleleri kendince dönüştürmek istemektedir. Mağdur olan halkımızın her zaman yanındayız. Büyükşehir Belediyesi'nin dinleme zahmetine bile katlanmadığı vatandaşlarımızı biz dinliyoruz. Yaptığımız görüşmelerden çıkan sonuç ve beklentileri dikkatle dinledik. Konuyla ilgili itirazlarımızı belediye meclisine, gerekirse mahkemeye taşıyacağız. Ardından komisyonumuzun hazırlayacağı kentsel dönüşüm projemizi mahalle muhtarlarımız ve ilgili birimler ile paylaşacağız. Herkesin insanca yaşama hakkının savunucusu ve bu kanayan yarayı saracak yeteneğe sahip kadrolarımız ile vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilene kadar mücadele vereceğiz" diye konuştu.