İlkadım Belediye Meclisi'nin 2018 yılı Nisan ayı 5'inci dönem 4'üncü toplantı 6'ncı birleşimi ilginç bir seçime sahne oldu.
Encümen ve İhtisas Komisyonu üyelerinin seçildiği meclis oturumunda, 2014 yılından bu yana her yıl üç AK Partili meclis üyesinin oluşturduğu encümene, MHP'li meclis üyesi Mustafa Umar da seçildi. İlkadım Belediye Meclisi'nde 21 kişilik AK Parti grubunun oturuma eksik katılması nedeniyle encümen adayı olan AK Parti meclis üyeleri Fikret Erdin 19, Ahmet Yıldırım 17 oy aldı. MHP'li meclis üyesi Mustafa Umar ise, AK Parti grubunun üçüncü encümen adayı Kadir Ekir'e 1 oy fark atarak üç kişilik encümen listesine girdi.

AK PARTİ'DEN İTİRAZ

Gizli oylama yöntemiyle yapılan encümen üye seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, AK Partili meclis üyesi ve İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Erol Köroğlu masasının üzerinden kendi oy pusulasının alınmadığını söyleyerek sonuçlara itiraz etti. CHP'li, İYİ Partili ve MHP'li meclis üyelerinin seçimlerin hukuki açıdan doğru yapıldığını söyleyerek, itiraza tepki göstermesi üzerine oturuma 10 dakika ara verildi. Aranın sonrasında AK Parti itirazını geri çekti ve encümen iki AK Partili ve bir MHP'li üyeden oluştu.

GURURLUYUM

Yıllar sonra encümen üyesi olarak seçilmenin MHP grubuna büyük sevinç yaşattığını söyleyen MHP'li meclis üyesi Mustafa Umar, "AK Parti grubununun çoğunluğundan dolayı encümen hep AK Partililerden oluşuyordu. Geçen dönemde de aday olmuştum. Sonucunda biz bir siyasi partiyiz, aday çıkaramamaktansa hiç değilse ismimiz dursun. Bu sene de aday olduk. AK Partili üyelerden meclis toplantısına gelmeyenler de olduğu için ben de seçildim. Hiç beklemiyordum o yüzden ben de çok şaşırdım. MHP'nin mecliste 10 üyesi var ama ben diğer meclis üyelerinin teveccühüyle 16 oy aldım. Çok gururlandık. Bu durumun Cumhur İttifakıyla ilgisi yok. Böyle yorumlar da oldu ancak, ittifakla ilgili olsaydı itiraz etmezlerdi. Ayrıca burada bir AK Partili üye elenmiş oldu, ittifak söz konusu olsaydı ismi de çıkmazdı" diye konuştu.

'İTTİFAK' FİRE VERİRDİ

'İlkadım Belediye Meclisi'nin üzerine hukuki olarak yapılmış bir seçimi iptal eden meclis lekesini düşürmeyin' diyerek AK Partili üyenin itrazına tepki gösteren CHP'li meclis üyesi Naci Altuncu ise, "O kadar yıldan sonra encümene başka bir partiden üye seçilmesi siyaseten AKP için sıkıntılı bir durum. AKP'li 21 üyenin 6'sı meclis toplantısına gelmedi. Bu parti disiplini açısından düşündürücü. Eğer seçim iptalle sonuçlansaydı, o zaman Cumhur İttifakı ilk firesini vermiş olacaktı. Tahminim bunu da düşünerek itirazdan vazgeçtiler" dedi.

Zerrin SOMUNCU