CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen DSİ Tasarısı hakkında açıklama yaptı. DSİ'nin geçmişte güzel işler yaptığını belirten Zeybek, şimdi görüşülen yasanın üreticileri zora sokacağını ifade etti ve sulama birliklerinin akıbetini sordu.

KARİYER VE LİYAKAT YOK

Sulama birliklerinin altyapısının bozulmasının tek sebebinin mevcut siyasal iktidar olduğunu savunan Zeybek, 'Bafra, Çarşamba, Vezirköprü, Havza ve Alaçam ilçelerinde yapılan sulama alt yapısının çöktüğünü görüyoruz. Bunlar sizin zamanınızda yapıldı. Yandaşa iş veriyorsunuz, kontrolleri doğru yaptırmıyorsunuz. Sulama alt yapısının çökmüş olması işlerin doğru yapılmadığının göstergesi. Sulama birliklerini tasfiye ediyorsunuz. Sulama birliklerinin görevlerini yapmak üzere memur atayacaksınız, memurları yazılı sınavlardan sonra mülakata sokacaksınız. Kamuda kariyer ve liyakati yok ettiniz, memuru siyasi iktidarın elamanı yaptınız. Sulama birliklerine tarımdan gelmeyen, bölgeyi iyi tanımayan memurların atanması ileride daha büyük sorunlara sebep olacak" dedi.

ORMANLAR YOK EDİLECEK

Zeybek, ormanların bütün olarak satıldığını savunarak, 'Kurtuluş Savaşı'nda büyük bedeller ödeyerek sahip olduğumuz ormanlarımızı yandaş firmalara mı vereceksiniz? Bu yasa ile ormanların yağmalanması mı amaçlanıyor, bunu doğru bulmuyoruz. Ormanlar ülkemizin ortak değerleridir, en iyi biçimde korunmasını istiyoruz. Taşlık arazi tanımlaması ile neyi hedefliyorsunuz? Burada bazı arazileri değersiz göstererek, rantçılara olanak sağlayacak daha sonra orman ve tarım arazilerini betona gömeceksiniz. Buna izin vermeyiniz' ifadelerini kullandı.