CHP Samsun Canik İlçe Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu danışma kurulu toplantısına katılan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 2019 seçimlerinin Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu belirterek, partililere seslendi. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Milletvekili Zeybek, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydetti.

SENARYO AYNI VURULAN ÜLKE FARKLI

Seçimlerin yaklaştığını kaydeden Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, bu nedenle birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu ifade etti. Zeybek, 'Bütün CHP'li kardeşlerime önemli görevler düşüyor, zaman ayrışma zamanı değil. Seçimlerde, herkes aktif görev almalı. Herkes sorumlu davranarak, sandıkta hileyi önlemek için çalışmalı. ABD ve batılı ülkelerin, Suriye'ye yapmış olduğu saldırı yıllar önce Irak'a yapılan saldırıları hatırlatıyor. Irak'a yapılan saldırıların gerekçesi ile Suriye'ye yapılan saldırının gerekçeleri aynı. 'Irak'a demokrasi getireceğiz' ve 'Irak'ta kitle imha silahları var' gerekçesiyle Irak'a müdahale edildi, binlerce insan hayatını kaybetti, aynı oranda insan yerinden yurdundan sürgün edildi. Bugün Suriye'de de benzer bir süreç yaşanıyor. Ortadoğu'nun zengin kaynaklarının paylaşımı için yeni bir saldırı başlattılar, sırada hangi devletler var? Merak etmemek mümkün değil' diye konuştu.

Toplantıya ayrıca, İl Başkanı Tufan Akcagöz, İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, Canik İlçe Başkanı Bülent Kutbay, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.