Haberaks TV'de ekranlara gelen 'Seçim 2019' programına konuk olan Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "2009 yılında AK Parti iktidar ama biz yokuz ve İlkadımda kaybetti. Ardından yerel iktidarda olmamama rağmen bir takım bloklaşma olmuş bir seçimde kazanmışım,.Demek ki bir Erdoğan faktörü var. Bunu toplum ve rakamlar söylüyor" dedi.

Avrupa Birliği projesi kapsamında İşkur ve Halk eğitimle birlikte yapılan projeleri hayata koyduk diyen Tok, ''350 gencimiz için iş bulma noktasında alt yapılarını kurduk. İşsizlik sorunu maalesef Samsun'da büyük bir sorun. Her işi yaparım dönemi bitti. Gençlerimize sesleniyorum mutlaka meslek kurslarına gidin. İLKİM'de yönlendirme yapıyoruz 50 kişilik iş talebi oluyor ama yeri geliyor sayıyı bulamıyoruz. Hem meslek yok hem iş beğenilmiyor. Sanayide işçi arıyan fabrikalarımız var" ifadelerini kullandı.

NASIL BİR HEDEFİNİZ VAR

2014 yılında 3600 oyla kazandınız, şimdi nasıl bir hedefiniz var sorusuna Başkan Tok, "2009 yılında AK Parti iktidar, ama biz yokuz ve İlkadımda kaybetti. Ardından yerel iktidarda olmamama rağmen bir takım bloklaşma olmuş bir seçimde kazanmışım. Demek ki bir Erdoğan faktörü var. Bunu toplum ve rakamlar söylüyor" şeklinde konuştu.

Kim neresi için mücadele veriyorsa oralıdır diye konuşan Başkan Tok, İnsanları şuralı buralı demek yanlış. Kim katma değer katıyorsa o Samsunludur. Ayrıca ben Samsunsporluyum. İzleyici ve taraftarıyım. Her yerde gururla söylüyorum" diye belirtti.

Tekrar aday gösterilirseniz ne olur? sorusuna Tok, Her parti iddialıdır. Ben iktidarda olan birinden aldım yetkiyi. Bizi bilmeyenler refranslarla öğrenmişlerdi öyle kazandık. Şimdi söylenenlerin üstüne kat kat bir rakamla kazanacağımızı düşünüyorum ama elbette sandık konuşacaktır. Elbette de partiler iddialı olacaktır" dedi.

"HALKIN SİNİR UÇLARINI BİLİYORUZ"

Hedef 100 bin derken alt yapılarını yaparak o hedefe gideceğini söyleyen Tok, ''Biz hiç bir kademedeki arkadaşımızı küçümsemedik. Biz hiç bir zaman tamam olduk demedik rehavete kapılmadık sahayı bilerek kapı kapı koştuk. Herkesin en az bir oyu var. Biz yine sahadayız. Halkın sinir uçlarını biliyoruz" diye konuştu.

"Kırdığımız kim varsa özür diliyorum"

Bursa ve Çanakkale gezilerini milli şuurumuzu geliştirmek için düzenlendiğini belirten Tok, "Hep vatandaşa dokunan hizmetler yaptık. Ekibimiz hazırdı biz hazırdık. Bu yüzden güzel işler yaptık. Eksik kaldığımız olmuştur kırdığımız olmuştur hepsinden özür diliyorum eksik kaldıysak telefonum gece gündüz açık herkes arayabilir. Araya perde koymadık ki bir teyzemiz bile beni arayabiliyor. Bundan daha güzel bir şey yok" diye belirtti.

Başkan Tok sözlerini şöyle sürdürdü: ''Samsun'da yürüyüş yolu yaptık. Engelli vatandaşlarımız içinde çok titiz davrandık. Eğimine çok dikkat ettik. Engelli vatandaşlarımız yeter ki inebilsin ve çıkabilsin diye engelleri kaldırdık diye konuşan başkan Tok Okulların önemine vurgu yaptı. "Okullar önemli. Eğitim çok daha önemli. Bütün okullarımızla ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyor ve destek veriyoruz. Hiç bir müdürümüz zannetmiyorum ki Başkanımız bizimle ilgilenmedi desin. Bu işi sevmek lazım herkes belediyeci olamaz. Bütün halkımıza teveccühlerimi muhabbetlerimi sunuyorum.''