Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM), 16 Ocak'ta 'yerel seçimler' başlığıyla toplanacak. İYİ Parti ile ittifak konusunda büyük ölçüde mutabakat sağlayan CHP'nin, Parti Meclisi'nde şimdiye kadar açıklanmayan belediye başkan adaylarını açıklayacağı ve partinin bütün adaylarını tamamlayacağı tahmin ediliyor.

BÜYÜKŞEHİRDE ADAY YOK

CHP, İYİ Parti ile vardığı ittifak anlaşması uyarınca 21'i büyükşehir 40 ilde ortak aday çıkarma kararı almıştı. İki parti Samsun Büyükşehir Belediyesi adaylığı konusunda da ittifak anlaşmasına varmış ve İYİ Parti adayının desteklenmesi kararı alınmıştı. Bu karara göre; CHP Samsun Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarmayacak. İlçeler için CHP ve İYİ Parti'nin il yönetimleri arasında görüşmeler sürerken, çarşamba günü yapılacak Parti Meclisi'nde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Samsun adaylarını da açıklaması bekleniyor.

12 İLÇE ADAYI BEKLENİYOR

CHP Samsun'da şimdiye kadar 5 adayını açıklarken, 12 ilçe için ise sessizliğini korudu. CHP'de şu ana kadar Çarşamba Belediye Başkan Adayı Altan Karabulut, Havza Belediye Başkan Adayı Mehtap Demiralp Yeşilbaş, Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Tansu Çıkış, Vezirköprü Belediye Başkan Adayı Onur Bayburtlu ve Yakakent Belediye Başkan Adayı Ramazan Şensoy isimlerini açıklandı. Kılıçdaroğlu'nun PM'de tüm adayları açıklamasının ardından, Samsun'da hangi ilçelerde ittifak anlaşmasına varıldığı da netlik kazanacak.

Şükrü Berk ASKAR