İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu, Kavak Belediyesi eski Başkanı Şerif Ün'ün adaylığı ve CHP ile yapılan görüşmeler hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Haber Gazetesi'ne konuşun Güleroğlu CHP ve İYİ Parti arasında genel merkezler nezdinde anlaşma sağlandığını belirtti. Recep Güleroğlu, 'Genel merkez tarafından bize verilen bilgiye göre tüm ilçeler üzerinde tam bir mutabakat var. Galiba bu durum kendi genel merkezleri tarafından CHP İl Yönetimine de bildirilir. Ortada hiçbir sorun yok' diye konuştu.

BİZİMLE TEMASI YOK

Kavak Belediyesi eski Başkanı Şerif Ün'ün, 'Millet ittifakından aday olacağı' yönündeki haberleri yalanlayan Başkan Güleroğlu, 'Şerif Ün'ün İl Başkanlığımızla da, Kavak ilçe teşkilatımızla da herhangi bir teması söz konusu değil. Biz de dışarıdan duyuyoruz. Birileriyle temasta ise yanlış adreste demektir, parti burada. Kararlar yasal merkezlerde alınır ve tebliğ edilir. Bizim Kavak'ta başından beri büyük emekler vermiş bir aday adayımız var. Veteriner hekim bir arkadaşımız aday adaylığını açıkladı. Teşkilatımız da kendisini destekliyor. Ancak bu durum 'başka aday adaylarına kapımız kapalı' anlamına gelmez. Şerif Ün iyi bir isim, aday olmasını isteriz ama şu ana kadar bu yönde ne ondan bize bir başvuru geldi, ne de bizim böyle bir isteğimiz söz konusu' ifadelerini kullandı.

Başkan Güleroğlu'un sözlerini değerlendiren Şerif Ün ise, 'Başvurmak en kolay şey, hele iş o safhaya gelsin. 1-2 gün içinde her şey netleşir' şeklinde konuştu.