CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP İstanbul Milletvekili ve gazeteci Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde başlayan ''Adalet Yürüyüşü''nün çığ gibi büyüyeceğini ve CHP'nin eylemini kararlılıkla sürdüreceğini söyledi.

DÜNYAYA ANLATACAĞIZ

Türkiye'de demokrasinin yok edildiği bir dönemden geçildiğini kaydeden Zeybek, ''Yapanların değil de söyleyenlerin suçlu olduğu bir süreç. Terör örgütleri beslenirken, yaptıklarını yazan gazeteciler suçlu oldu. O mühimmatı, o kişi taşımış gibi ceza verildi. Şu anda ülkeyi baskıyla yönetmeye çalışıyorlar. Demokrasilerde baskı belli bir yere kadar vardır. Baskıyı yapanlar mutlaka cezalandırılırlar. Bu yürüyüş bir günün, sadece Enis Berberoğlu'nun tutuklanması meselesi değil. Yılların isyanı ve patlama aslında. Dünyaya bu faşist uygulamanın mutlaka gösterilmesi gerekiyor. Sadece Türkiye'ye değil, çünkü zaten insanlar taraf durumda. Esas olan, dünya kamuoyuna anlatmak'' dedi.

PROVOKASYONA İZİN VERMEYECEĞİZ

Adalet Yürüyüşü'nün ilk gününde 25 kilometre yürüdüklerini ifade eden Zeybek, ''Yürürken çoğu zaman yorulmuşumdur ama o güneşin altında yürürken yorgunluk hissetmedim. Sayın Genel Başkanımızda da yorgunluk görmedim. İnsanların güzergah üzerindeki güzel tezahüratlarının, aslında insanınların yönetime karşı bir baş kaldırı ve 'Dur' demek olduğunu hissettim. Şenlik havasında yürüdük, yürümeye de devam edeceğiz. Bu kitle çığ gibi artacak ve ülkenin her yerine yayılacak. Provoke etmeye çalışanlar da olacak ama buna izin vermeyeceğiz. Bu eylemlerin henüz başlangıcı. Kararlılıkla devam edeceğiz. Adalet mutlaka kazanacak. Çünkü adaletin olmadığı bir yerde, demokrasi, insan, doğa, hiçbir şey yok'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU