AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerinde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bütçesi üzerine partisinin grubu adına konuşma yaptı.

Kırcalı, "CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekinci'yu, önceki gün TBMM'nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi ve çocukları hakkında kullandığı ifadeler ötürü, devlet terbiyesi ve ahlaktan yoksun bir tavırla konuşmasından dolayı kınıyorum. Milletimizin oyuyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı'na hakaret ancak ahlak yoksunlarının işidir" diye konuştu.

İNSANLIK DIŞI UYGULAMALAR
Kırcalı, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Yaratandan ötürü yaratılanlara merhamet, şefkat ve sevgi bizim milletimizde o denli zirveleşmiştir ki, insanlara hizmet kemale ulaşmıştır. Türk halkı 'muhacir' konumundaki Suriyeli kardeşlerine 'ensar' olmaya da devam edecektir. Ülkemizde yaklaşık 2.9 milyon mülteci barınmakta iken şu anda Avrupa'nın bütününde yaşayan mülteci sayısı yaklaşık 1 milyondur. Avrupa'nın bu mültecilere insanlık dışı uygulamaları da hepimizin malumudur. Avrupa, sistemini, 'ne kadar insanı buraya erişmeden geri döndürebilirizin üzerine kurarken, ülkemiz, Suriyeli kardeşlerimizi insan onuruna yakışır bir şekilde karşılamış ve ağırlamaktadır. Bir şekilde Avrupa sınırlarına ulaşan mülteciler, sınır bölgelerinden geçerken ilgili devletlerin sınır polisleri tarafından insanlık dışı uygulamalara maruz kalmaktadır. Bazı ülkeler mülteci girişini engellemek için sınırlarına 3 metre yüksekliğinde ve yüzlerce kilometre uzunluğunda dikenli teller çekmiştir. Batılı ülkeler kendi oluşturdukları uluslararası hukuka bile kendileri riayet etmemektedirler. Modern çağın bu ilkel tutumları karşısında Hükümetimiz, Devletimiz ve Aziz Milletimiz, Suriyeli mültecileri misafir olarak görmekte ve yaklaşık 260 bini AFAD'ın 10 ilde kurduğu ve yönettiği 25 barınma merkezinde ağırlamaktadır."

Ümit CEYLAN