n
n
n Samsunspor, malumunuz İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında maçın uzatma dakikalarında ve santrasını bile yapamadığı bir golle mağlup oldu.
n
n Elbette Samsunspor adına bu son saniye golü ve alınan mağlubiyet; lige iyi bir başlangıç olmadı.
n
n Samsunspor sezon başı sil baştan yaptığı yeni transferlerle oluşturmaya çalıştığı kadrosunda bu karşılaşmada çok önemli yeni transferleri Adnan Güngör, Ahmet Burak Solaker kart cezalısı yine Taha Yalçıner sakat olması nedeni ile yer alamadı.
n
n Hiç tartışmasız bu 3 yeni transferin eksikliği, bu karşılaşmada Samsunspor’un sahadaki gücünü de etkiledi.
n
n Bunun yanı sıra; yine halen transfer arayışları devam eden bir santrafor eksikliği de bu karşılaşmada göze battı.
n
n İşte anlatmaya çalıştığım bu taşlar Samsunspor’da en yakın zamanda yerine oturduğunda; elbette İstanbul Büyükşehir Belediye maçında gördüğümüz ,izlediğimiz Samsunspor da farklı olacaktır diye düşünüyorum.
n
n Bir filmin nasıl başladığı değil nasıl bittiği önemlidir.
n
n Hatırlarsanız Samsunspor’un 3 sezon önce Hüseyin Kalpar ile şampiyonluğu yakaladığı sezona da çok götü başlanılmış üstüne üstlük futbol sahalarında görülmeyecek bir Mersin İdmanyurdu maçı sırasında rakip takım teknik direktörüne bıçaklı saldırı sonrası TFF tarafından Samsunspor’un sahası bile kapatılmıştı.
n
n Sonuç olarak ligin ilk maçında alınan bir mağlubiyetin uzun lig maratonunda çok da önemli olmadığını şimdiden söyleyebilirim.
n
n Yine kabul etmek gerekir ki Samsunspor’un ilk maçta karşılaştığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Süper Lig deki kadrosundan en az 8 futbolcusu ile yola devam ediyor.
n
n Yani şu an bu ligin en güçlü kadrolarından birine sahip olduğunu kabul etmek gerekir.
n
n Böylesi bir güçlü takım karşısında ilk maçında eksik Samsunspor’u fazla eleştirmek de haksızlık olur diyorum.
n
n
n