n
n
n Samsunspor evinde sezonun ilk maçında uzatma dakikalarında kalesinde gördüğü tek golle İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 1-0 yenildi.
n
n Hemen belirteyim Samsunspor bu karşılaşmaya; yeni transferleri kart cezalısı Adnan ve Ahmet Burak ın yanı sıra Taha’nın da sakatlığı nedeni ile 3 önemli futbolcusundan yoksun çıkmak zorunda kaldı...
n
n Samsunspor sahaya 4-2-3-1 sitemi ile çıkarken kalede Soner hemen önlerindeki defans 4’lüsü sağdan itibaren Murat-Cemil-Fatih-Şaban önlerindeki iki ön libero Turgay ve Erdem orta sahadaki 3’lü sağdan itibaren Musa Sinan- Musa Aydın- Umar ileride tek forvet Ekigho oldu.
n
n Samsunspor, rakibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasına oldukça istekli ve hızlı başladı .Ancak Kırmızı-Beyazlı takımın oyunu önde tuttuğu ilk 10 dakika geçilirken akıllarda kalan tek pozisyon ise rakip takımdan geldi ve yaklaşık 25 metreden Doka’nın attığı mükemmel şut, Samsunspor kale direğinde patladı.
n
n Sonraki dakikalarda ise yavaş yavaş Samsunspor’un o baskılı oyununun saman alevi gibi sönmesini ve bu kez özellikle oyun planını defansta kalabalık tutarak Umar ve Ekigho gibi iki hızlı forvet ile defans arkasına atılan uzun toplarla skor yakalamaya çalıştığını izledik.
n
n İlk yarım saat geçilirken her iki takım da öncelikli olarak kendi birinci bölgesini kalabalık tutup kontrollü oynamaya gayret edince; doğal olarak da böylesi bir oyun karakterinin sahada gol pozisyonu üretmesi mümkün olmadı.
n
n Karşılaşmanın ilerleyen dakikalardaki yine sözünü ettiğim oyun planı ve bu görüntü; aynen devam edince ve buna Samsunspor adına Ekigho ve Musa Sinan’ın son derece etkisiz oyunu da eklenince; soyunma odasına golsüz beraberlikle gidildi.
n
n Samsunspor karşılaşmanın ikinci yarısına bu kez son derece tutuk başladı,dakikalar 48’i gösterirken kaleci Soner bir pozisyonda İstanbul Büyükşehir Belediyespor adına yüzde yüzlük bir gole mükemmel bir refleksle topu son anda tokatlayarak izin vermedi.
n
n Sonrasında ise özellikle Turgay ve Erdem’in fiziksel dirençlerinin düşmesi ve orta sahadaki rakibe pres ve top kapma yetersizlikleri dakikalar geçtikçe; bu bölgenin üstünlüğünü rakibe kaptırdı. Bu durum beraberinde oyunun kontrolünü rakibe geçirdi. Bir ara Samsunspor sanki bir deplasman takımı gibi görüntü verip oyunu kendi alanında kabul etmek zorunda kaldı. Hatta rakip kaleye çok adamla gitmekte zorluk yaşattı.
n
n Samsunspor’un uzun süre belkide tek pozisyonu 74’üncü dakikada Şaban ile kullanılan bir duran top sonrası Ekigho’nun rakip ceza sahası uzak köşesinde vuramadığı kafa vuruşu ile geldi.
n
n Hemen ardından bu kez yine Soner rakip takımın bir kontra atağında dakikalar 76’ı gösterirken, yine net bir pozisyonda gole izin vermeyen isimdi.
n
n Karşılaşmanın son 10 dakikası ise Samsunspor’un rakip kalede biraz daha üretken olduğu dakikalar oldu.Hatta çok net bir pozisyonda Ekigho, dakikalar 86’yı gösterirken rakip kaleci ile karşı karşıya kalmasına rağmen bu fırsatı gole çeviremedi.
n
n Yine Erdem Şen iki dakika sonra attığı şut ile tribünleri gol diye ayağa kaldırdı.
n
n Derken bu kez karşılaşmanın uzatma dakikalarının hem de son saniyelerinde rakip takımdan bir atağında hiç beklenmedik bir pozisyonda Edin Visca’nın ayağından gelen gol, Samsunspor’un bu karşılaşmada hiç de hak etmediği bir mağlubiyeti getirdi.
n
n İşte futbol bu…
n
n
n