n Son yıllarda Samsunspor’un en büyük sorunların biri de kendi altyapısından A takıma bir türlü futbolcu çıkarılamaması.
n
n Çıkarılsa da forma şansı verilip kazanılamaması.
n
n Bu konuda herkes kendine göre haklı bir şeyler söylüyor, anlatıyor, yazıyor, çiziyor.
n
n Ancak bu sorun aslında Türk futbolundaki tüm profesyonel kulüplerin sorunu...
n
n Hatırlarsanız geçmişte Samsunspor’u Samsunspor yapan belki de diğer birçok kulüplerden ayıran en önemli özellik; altyapısından A takıma hatta Türk futboluna yıldız futbolcu kazandırmasıydı..
n
n Bu durum özellikle Samsunspor’un 2005-2006 sezonunda Süper Lig den düşmesi sonrası kulübün içine düştüğü her bakımdan zor şartların öncelikle kulüp altyapısını da büyük ölçüde etkilemesi ile başladı...
n
n Çünkü içine düşülen söz konusu ekonomik kriz ve sonrasında kulübün mücadele ettiği eski Bank Asya sonrasındaki PTT 1. Lig deki 6 sezonun en az 4’ünde hatırlarsanız son anda bir alt lige düşmekten kurtudu.
n
n Yani hiçbir zaman sezon başı güçlü bir kadro kurup sonrasında oynadığı lig karşılaşmalarında maçın skoruna göre zaman zaman altyapısından genç futbolcu oynatma imkanı bulamadı...
n
n Haaa unutmadan ara sıra şans verilen altyapıdaki genç futbolculardan bunu kullanamayanlar da olmuştu.
n
n Kim gibi derseniz aklıma ilk gelen Sercan Temizyürek, Sefa Aksoy, Hakan Koçaslan, Samet Kılıç gibi isimleri sayabilirim ...
n
n Bakın hatırlarsanız geçen sezon Samsunspor sadece 2 puanla son anda ligde kaldı.
n
n Hal böyle olunca da ya kulübü riske sokup küme düşmeyi de göze alarak genç futbolcularını kazanma adına inatla oynatmaya devam edeceksin; ya da can derdine düşüp gelecek adına kulübü kurtaracaksın.
n
n Hatırlayın Ankaragücü geçen sezon genelde alt yapısındaki futbolculara şans vererek lige başlamıştı.
n
n Oynadığı birçok karşılaşmalarda da rakip tribünlerden alkış da aldı. Sonuçta sezon sonunda birçok genç futbolcu kazandı ama küme düşmekten kurtulamadı.
n
n Böyle bir seçeneği Samsunspor da uygulasa bu durumu kabul eden çıkar mı?
n
n
n
n Sonuç olarak bu sezon belki hayal ama Samsunspor’dan şampiyonluk bekleniyor.
n
n Malumunuz şehrin büyükleri hedefi baştan böyle koydular.
n
n Bu arada Samsunspor’un da elinde altyapısından belkide uzun yıllardır ilk kez bu kadar genç futbolcusu A takımda forma şansı bekliyor.
n
n Bana göre de birçoğu oynatılırsa kazanılmaya aday futbolcular olarak ışık veriyor.
n
n Öte yandan herkesin gözü de şu sıralar Samsunspor’un yapacağı yeni transfer haberlerinde …
n
n Kısaca anlatmak istediğim o ki Samsunspor’un yıllardır içinde bulunduğu şartlar ile değişen konumu dolayısıyla her sezon başı ya yüksek hedefler ya da ligde kalma sıkıntısı ile yola çıkması kendi altyapısından futbolcu oynatma ve kazanma şansını büyük ölçüde etkiliyor diye düşünüyorum...
n
n
n
n
n
order abortion pill redirect where can i buy abortion pills