n
n
n “Transferde geç kalındı, yeteri kadar hazırlık maçı oynanmadı, açıklanan hedefe uygun oyuncular alınmadı “ gibi eleştirilerin sıkça dillendirildiği futbolsuz dönem; dün akşam oynanan İstanbul B.B. maçıyla sona erdi.
n
n İlk maçlar genellikle takım hakkında tatmin edici resim vermez. Özellikle yeni kurulmuş takımlarda resim oldukça bulanıktır ve fikir oluşturacak nitelikte değildir. Yine de lige iyi başlangıç anlamına gelen galibiyet beklentide önceliklidir. Hele hele; kendi evinde ve seyircisi önünde oynuyorsa…
n
n Samsunspor; bir yanda seyircisinin galibiyet beklentisi diğer yanda çok zor geçeceğinden emin olduğu İstanbul B.B. maçıyla sezona merhaba dedi. Lâkin rakip, Süper Lig kadrosundan birçok ismi kadrosunda tutmakla kalmamış Hüseyin Tok, Orhan Ak ve Mehmet Battal gibi birçok kaliteli ismi kadrosuna katmış, tartışmasız ligin en iyi kadrolarından birine sahipti. Otoriteler; henüz transferini tamamlayamamış ve yeni ile eskiyi harmanlayamamış Samsunspor yerine elbette ki favori olarak İstanbul B.B. yi işaret etmekteydi… Zaten Başkan Kar’ın “Haddimizi bilerek oynayacağız” açıklaması da bu gerçeğe işaret ediyordu.
n
n Maçın sonucunu bu bilinenler belirlemiş olsaydı; inanın hiç üzülmeyecektim. Maalesef maçın sonucunu hakem Abdulkadir Bitigen belirledi. Maç boyunca neredeyse tüm kararlarında rakipten yana inisiyatif kullanması yetmezmiş gibi golün de mimarı oldu. 3 dakika uzatılan maçın 96.dakikada gelen gol ile bitmesi, başka nasıl açıklanabilir? Kimse kalkıp da en az 3 dakika masalı anlatmasın. Şayet tabela 3 dakika kalkmışsa herhangi bir duraklama olmadan bu zamanın ikiye katlandığı nerede görülmüş? Bu kaç yüzüncü hatalı karara kurban edilişimiz? İnanıyorum ki Samsunspor taraftarı, “Bunları seçerek mi bizim maçlara veriyorlar “sorusuna yanıt aramakla meşguldür…
n
n Samsunspor, dün akşam eksiklerine rağmen dirençli bir takım oluşturduğunu gösterdi. Dirençliydi ancak rakip sahada organize olmakta yine yetersizdi. İlk yarı itibariyle rakibinin baskısına boyun eğdi, çıkmakta ve oyunun temposunu düşürmekte zorlandı. Bunda biraz da oyunu kendi alanında kabullenmesinin payı vardı. İlk yarı pozisyon zenginliği bakımından oldukça kısırdı. 11.dakikada Doka’nın ceza sahası dışından yaptığı vuruşun, önce üst direğe ardından Soner’e çarparak dışarı çıkmasının altı çizilebilir.
n
n Yine yeniden Soner… Soner yaptığı inanılmaz kurtarışlarla maçın adamıydı yine… 2.yarının hemen başında ve aynı dakika içinde üst üste yaptığı kurtarışların takımın üzerinde nasıl pozitif bir etki yarattığını hep birlikte izledik. 78.dakikada önce Ömercan’ın ceza sahası içinden yaptığı sert şutu, ardından Edin Visca’nın uzaktan vuruşunda gole izin vermedi.
n
n İkinci yarıda rakibinin gücünü gereksiz abarttığını düşünen ve kendi gücünü rakibe kabul ettirme isteğiyle dolu farklı bir Samsunspor vardı sahada. Samsunspor’un 2.yarıdaki anlayışıyla oyun tempo kazandı. Ancak yine pozisyon üretmekte ve son vuruşu yapmakta başarılı olamadı. Samsunspor adına maçın en net pozisyonunu 86.dakikada cömertçe harcayan Ekigo, adeta “Gol kaçırmaya ve saç baş yoldurmaya kaldığım yerden devam ediyorum “ der gibiydi.
n
n Samsunspor’un dün akşam mağlubiyeti hak eden bir oyun ortaya koyduğunu düşünmüyorum. Hakem faktörü devreye girmeseydi kendi sahamızda olsa dahi İstanbul B.B. karşısında alınan beraberlik başarı sayılabilirdi.
n
n
n
n
n