Bu yazı huzur verirken, hikayenin aktörlerini eminim siz de takdir edeceksiniz.
Ailenin Samsun'a yolculuğu unutulacak gibi değildi.
Yedi yıl önce hazırlanmaya bile fırsat bulamadığını anlatıyor baba: 'Ne olduğumu anlayamamıştım. Çocuğumuzun Samsun'a sevk haberiyle acilen hastaneye ulaştığımda; ambulansta buldum kendimi. Küçük oğlumuz Ali sessiz, annesi gözyaşları içindeydi.'
Giysilerini değiştirememiş, yakınlarını zorlukla haberdar etmiş, beklenmeyen gelişmenin şokunu yaşamışlardı. Gözündeki şişkinliği ilaçla geçmeyen Ali, birkaç gün sonra tekrar hastaneye gidiyor ve kaderlerindeki yeni çizgiyle o gün tanışıyorlar.
Lösemiyle maceraları böyle başlamıştı.
Bugün Samsun'a yerleşen aile lösemiyle mücadeleyi kazanmış. Diğer çocuklarını da yanlarına getiren ailede, tüm çocuklar eğitimlerini sürdürüyor. Çetin dönemi atlatanlar, bugün istikrarlı çizgiye ulaşmışlar. İlk yıllar inşaatlarda çalışıp gurbete gitmeyi de deneyen baba belindeki rahatsızlığından sonra bugün bir sitede kapıcılık yapıyor.
Yaşamın zorlukları tabii ki halen üzerlerinde…
Ancak Ali'nin lösemiyi yenmesi, tebessümlerin artmasına yetmiş bile.
Hastalığa vurduğu tekmeden sonra güreşe yönelmiş Ali. Tatillerde gittiği memleketi Sivas'ta karakucak dalında yaşıtlarından büyükleri alt ettiğini söylüyor baba.
Aslında ailenin geçmişinde var spor aşkı.
Gelecekte adeta Kırkpınar pehlivanlığına aday Ali'nin bir zamanlar nasıl bir mücadelenin içinden çıktığını düşünebiliyor musunuz?
Ali'deki büyük değişim, sevindirmiş herkesi; sporcu ailenin diğer çocuklarına gelince.
Ali'nin ablası; o da bilek güreşine başlamış. Antrenmanları düzenli takip ediyor, oldukça da iddialı. Uluslararası yarışmalarda dereceleri dahi var.
Yaşamın içinde tebessümlerle yol almak istiyor Çınar ailesi.
Geçtiğimiz yıl büyük kızlarının mürüvvetini gördükleri günde tanık olduğumuz tablo; duygu vericiydi. Kına gecesi davul zurnayla davetlilerin içine geldi damat ve gelin. Ama nasıl; baba zurnasıyla, diğer kızı da davul ile resital vererek gelenleri hoş duyguların içine sürükledi.
Ailede küçükten büyüğe bilmediğimiz yetenekler var sanki.
Babanın, bir tarafında kendisine davul çalarak eşlik eden kızı, diğer tarafta gelin olan kızı; bundan güzel ne olabilir ki. Sivas'tan Samsun'a uzanan hayat hikayesinde huzur yakalanmış, geçmişin bunalımlı günleri gerilerde kalmış.
Nasıl kalmasın…
Ali'nin lösemiyi yenmesi, her şeye bedel değil mi?
Zorlukları aşıp hayata tutunanları, takdir etmemek elde değil…