Son zamanlarda TRT'nin Türk Sanat Müziği sanatçıları bir yarış halinde Türk Halk Müziğimizin nadide eserlerini seslendirme, yorumlama yarışındalar. Doğrusu hoşumuza da gitmiyor değil, Türk Sanat Müziği'nin o yumuşak tavrıyla apayrı bir lezzet katıyorlar o güzelim ezgilerimize, ağıtlarımıza, deyişlerimize.

Fakat beni rahatsız eden durum, bir sanat müziği yorumcusu bir türküyü yorumlarken kendinden ne kattığı, o güzelim sanat müziği tavrıyla türkülerimize, ağıtlarımıza ayrı bir yorum eklemesi gerekirken, olur olmaz yerde ve zamanda rastgele yorumlaması.

Madem ayrı bir renk,ayrı bir zevk,ayrı bir yorum katmayacaksan niye okuyorsunuz be kardeşim,mecbur musunuz... Bırakın o zaman o güzelim türkülerimizi TRT'nin THM sanatçıları yorumlasın da biz de duygulanalım,mest olalım, gereğinde ağlayalım,duygularınızı özel sohbetlerinizde tatmin ediniz,kulaklarımızı aşındırmayın durduk yerde.

Bu durumu sizlerle paylaşırken Türkülerimizi çok da güzel yorumlayan,kulağımızda ayrı bir renk,ayrı bir lezzet bırakanların hakkını da teslim ediyorum,teşekkür ediyorum.

Yapmayın, etmeyin herkes işine baksın. Geçtik ilginç yorumunuzu türküyü okurken sesleriniz bir kararda dursa ona da razıyız!..