Salı gününü çarşambaya bağlayan gecede her zamanki gibi yine Cumhuriyet Meydanı'ndaydık.
Sanatçı Davut Güloğlu gerçekten canlı ve heyecanlı bir hitabede bulundu. Ayrıca Vatan-Türkiye aşkını dile getiren bir parçasını seslendirdi.
Sunumları ve seslendirmeleri nöbetimizin amacına ve ruhuna uygundu.
Daha sonra AK Parti İl Yönetiminden bir yetkili, kısa ve öz teşekkür konuşması yaptı ve konuşmasını 'Türkün Türkten başka dostu yoktur' cümlesi ile noktaladı.
Bu cümle, bugünün cümlesi ve sloganı değildi. Bu cümle konjonktürel olarak Türk olmayan Türkçüler ile gerçekten zaman ve mekanla sınırlı Balkan ve İstiklal savaşlarımızda anlam kazanmış ve üretilmiş bir slogandı.
'Türkün Türkten başka dostu yoktur' ifadesi realitede bir slogandan ama, aynı zamanda milletimizi de dini, tarihi ve siyasi misyonundan koparan bir söylemden öteye geçemez.
'Türkiye Müslümandır, Müslüman kalacaktır' diyebiliyorsak ve 'Müslümanlar kardeştir' ilahi fermanına inanıyorsak, millet olarak bizim dostlarımız ve düşmanlarımız vardır. En zor zamanımızda Bosna'da, Gazze'de, Afrika'da ve Kabe'de Müslüman Türk milletine özel dua edip bu duaya amin diyen Müslümanlar, yalnız Türk olan Müslümanlar mıdır?
AK Parti'nin doğal lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ağzından BU SLOGANI duyanımız oldu mu?
Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak 14 yıldır sözünü ettiği, ' tek devlet, tek bayrak, tek millet, tek vatan' kavramlarının içinde bu slogan var mıdır?
Tesis etmeye çalıştığı Türk, Kürt, Laz, Boşnak, Arap, Çerkez kardeşliği arasında bu slogan var mıdır?
Hayır!
Yeniden dirilip tarihi, dini ve siyasi misyonumuzu ÖNCELEYECEKSEK aziz milletimizi yalnızlaştıran ve herkesi düşman görme paranoyasına düşüren bu ve buna benzer sloganlardan uzak durmamız, bugünün ve yarının kardeşliğimiz için son derece önemlidir.
İçte ve dışta her zamankinden daha çok birliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya ihtiyacımızın olduğu bu dönemde ötekileştirici ve yalnızlaştırıcı slogan ve konuşmalardan uzak durmamızın gereğine inanıyoruz.
Unutmayalım ki, 15 Temmuz'un içte ve dışta birçok dini, siyasi, tarihi, sosyal ve ekonomik sonuçları olacaktır. Kuyunun derinliği meçhul, ülkemiz adına tedbirli olmakta yarar olduğuna inanıyoruz.
Selam, dua ve sevgi ile…