ABD Başkanlık seçimi , Brexit , Suriye'de devam eden savaş , yurt içinde bölücü terör örgütlerine yönelik verilmekte olan mücadele ve döviz kurlarının yukarı yönlü hareketleri. Varlık Fonu ve dahil edilen kuruluşlar, yapılacak uygulamalar.

Son günlerin ekonomide en çok gündeme getirilen, tartışılan konu başlıkları.

Elbette gündemi takip edebilmek ve öngörüler oluşturabilmek önemli. Ancak gündemi takip ediyoruz derken; gündemin içerisinde kaybolup gidiyoruz.

Bu kaybolup gitmeler, beraberinde iş ve aile yaşamımızda olumsuzlukların oluşması olarak karşımıza çıkıyor.

Farkında mısınız, 2016 yılından bu yana bir odaklanamama sorunuyla karşı karşıyayız.

Gerek devletimiz gerekse biz bireyler işimize ve ailemize odaklanamıyor gündemin içerisinde kaybolup gidiyoruz.

Her zaman olduğu gibi kolaycılığa kaçarak 'Gelişmiş ülkelerin de istediği bu, biz uzayda yaşam için koloniler oluştururken onlar varsın terörizmle, ekonomiyle boğuşa dursun' dış çıkarımı çıkartmak istemiyorum. Elbette dünya genelinde biriken stres, bizi çok yakından etkiliyor. Özellikle bu durumlarda daha çok odaklanmalı, işimizi daha iyi yapmaya gayret etmeliyiz.

İhracatımızın kg satış fiyatını nasıl 1,5 dolardan daha yukarı çıkarabiliriz, işsizlik oranlarını nasıl tek haneli rakamlara çekebiliriz, çevre kirliliğini nasıl azaltarak gelecek nesillere neler bırakabiliriz?

Maalesef bizi yakından ilgilendiren ancak gündemde kendine yer bulamayan bu konu başlıkları olduğundan çok az konuşuluyor.

Klasik 'Cambaza bak' sarmalının içerisine itiliyoruz gibi.

Bir an önce kendimize gelip, işimize ve ailemize odaklanmak durumundayız. Tüm bireyler işlerini iyi yapma gayreti içerisinde olsa; içsel sorunların büyük bir kısmını çözmüş olur, sarmaldan kurtulmuş oluruz.

Dış dünyada yeni dünya düzeni adına ciddi mesafeler alınırken, teknolojideki gelişmeler son sürat devam ederken çok zaman kaybediyoruz.

Sağlıcakla