İlgili kişiler 'Bir Festivalden çok daha fazlası' gibi oldukça iddialı bir kelamda bulunmuşlar.

Haklılar.

Bir hayalle başlayan ve henüz üçüncü yılında bu seviyeye gelen bir organizasyonu, sevdalı Bafralı olarak analiz edildiğinde, mübalağa edilmediği anlaşılacaktır.

İşin mutfağında olanlar bilir, meşakkatli, yorucu ve hatta siyaseten yönetilen yerler için de risklidir festivaller.

Hele ki içeriğinde doğa sporları olduğu ve dolu dolu 5 gün sürdüğü göz önüne alınırsa.

Hatırlayın;

Bir önceki yıl birkaç selfie tutkunu yüzünden ulusala nasıl çıkıldığını.

Şükürler olsun ki ne böylesi bir girişime izin verildi ne de herhangi bir tatsızlık yaşandı Kapıkayafest'te.

Neredeyse tüm etkinliklerin adrenalin içerdiği ve dolayısı ile tehlikeli olduğu gerçeğinden hareket edildiğinde önemli bir sorumluluktan alnının akıyla kalktı Bafra.

Başkan Hamit Kılıç ve tüm ekibini tebrik etmek gerek.

Esasında Kapıkayafest ile doğa ve tarih mirasını yeniden keşfetti Bafra.

Uçuş yapılan noktaya inebilme meteorolojine sahip olan dünyadaki sayılı bir yer olduğunu ve bunun ne bulunmaz nimet olduğunu öğrendi şehir.

Ayı avantajların dağcılık, su sporları, bisiklet gibi değişik branşlarda da geçerli olduğunu varsayarsak Kapıkayafest artık Bafra'nın vizyonu diyebiliriz.

Farklı etkinliklerin aynı anda yapılabildiği, sadece sporcuların değil ziyaretçilerin de mutlu anlara imza atabilmesi de bir diğer özelliği Kapıkayafest'in.

İlgili birimlerin hazırlayacakları raporlarda net sayının ortaya çıkacağını belirtmekle birlikte bu yılki katılımın yüz bin gibi ciddi bir rakama tekabül ediyor olması da bir başka başarı.

Festivalin bir diğer öne çıkan farklı da 'Sıfır Atık ' Temalı ilk doğa sporları festivali olması.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde yurt sathında yürütülen projenin festivale lanse edilmesi, başarılı olunması ve farkındalık yaratılması, diğer yandan organ bağışının önemini anlatan etkinlerin olması yöresel el sanatlarına yer verilmesi ve halkın ilgisinin bakıp geçmekle sınırlı kalmaması samimi bir alkışı hak etmiyor mu?

Festivale dahil son ve ilginç bir not:

Davet edilerek Kapıkaya'yı yaşama şansını yakalayan yabancı ülke sporcuların halinde iki tane de davetsiz Alman paraşütçüsü vardı Kapıkayfest'in.

Açıklamaları:

'Duyduk ve geldik'

Önemli mi?

Mutlaka…