n

n
n Kent konseyleri; 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği’ne dayanarak kurulmuş yapılar.
n
n Kuruluş amaçları; “Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek.
n
n Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarını ifade ediyor basit anlatımda.
n
n Çözüm sunmayan her eleştirinin altında nifak vardır sözüne ithafen gerçekleştirilmiş oluşumlardır bana göre kent konseyleri.
n
n Ülke genelinde her ne kadar çoğu kağıt üzerinde oluşumlar olarak görülse ya da gösterilse de aktif olan gerçek manada halkı üretken ve yönetime alternatif sunabilir hale getirmek için çaba gösteren oluşumlar da yok değil.
n
n Ankara’da Çankaya, Bursa’da Nilüfer, Samsun’da Atakum Kent Konseyleri varlık ve oluşum amaçlarına tam anlamıyla hizmet etmek üzere konuya vakıflar.
n
n Sürekli muhalefette kalma,eleştirme kolaycılığından uzak,çözüme dair proje üretebilme noktasında faaliyet gösteriyorlar.
n
n Yakakent Kent Konseyi nin kısıtlı imkanlarına rağmen cansiperane çalışmalarının da altını çizmek gerek.
n
n Karadeniz in en büyük ilçelerinden biri olan Bafra’da ise geçmiş yıllarda sadece adı var iken, 10 Şubat 2012 de gerçekleştirdiği genel kurulu ile samimi bir şekilde taşın altına ellerini koyan kişilerden oluşturduğu Bafra Kent Konseyi ni hayata geçirmiş oldular.
n
n Başkanlığını aynı zamanda İl Genel Meclisi üyeliği de yapan eğitimci İsmail Kurt’un yaptığı Bafra Kenet Konseyi nde, ilçe dinamizminde her kesimde görev alan Bafra sevdalıları var.
n
n Kişisel ya da siyasal kısır çekişme ve kavgalarından arındırılmış düşüncelerin bir potada eritildiği Bafra Kent Konseyi’ne Bafra Belediyesi nin verdiği destek ve katkılar da yadsınamaz.
n
n Bafra Belediyesi nce kendilerine tahsis edilen ve her türlü altyapısı düşünülerek hazırlanan yeni yerlerine geçmeye hazırlanıyor Bafra Kent Konseyi.
n
n Belediye Başkanı Zihni Şahin’in sürekli dile getirdiği birlikte yönetim anlayışında Bafra Kent Konseyi üyelerine büyük görev düşüyor.
n
n 21 mahalle,1271 cadde ve sokağın bulunduğu birçok ilden daha büyük bir ilçenin elinde bulundurduğu avantajları hayata geçirebilmek adına sanırım artık adres berber koltukları, kahvehane masaları olmamalı.
n
n
n