n

n

n Karadeniz Bölgesi nin en büyük şehri olan Samsun, Türkiye nin önemli sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası ile ilgi çekiyor mu? Evet.

n

n Bünyesinde Kızılırmak ve Yeşilırmak gibi Türkiye nin iki önemli ovasını barındıran Samsun, doğal yapısı, yaylaları, sahili, kumsalları, kaplıcaları ve yaz aylarında çim kayağı alanlarıyla görülmeye değer merkezlerin başında yer alıyor mu? Evet.

n

n Samsun un Alaçam, Bafra ve 19 Mayıs ilçeleri arasında kalan ve Kuş Cenneti olarak bilinen Kızılırmak Deltası, turizm açısından önemli bir bölge olmasının yanında foto safari meraklıları için de birçok alternatif güzellikler sunuyor mu? Evet.

n

n Macera ve doğa turizmcileri için alternatif ve Türkiye de eşine az rastlanır alanlardan bir olan Kızılırmak Deltası, Karadeniz sahilinde doğal özelliklerini koruyabilmiş olan en büyük sulak alan olma özelliğini taşıyor mu? Evet.

n

n Ladik ilçe merkezine 9 kilometre uzaklıktaki Akdağ da çim kayağı yapılabilirken, Bafra da Kızılırmak üzerine kurulu Altınkaya ve Derbent barajlarıyla Ayvacık İlçesi’ndeki Suat ve Hasan Uğurlu baraj göllerinde, balık tutmanın yanı sıra göl safari ve su sporları için uygun alanlar mevcut mu? Evet.

n

n İlçe sınırlarında bulunan Nebiyan ormanı ise doğa yürüyüşü, kampçılık ve benzeri etkinlik açısından değişik imkanlar oluşturuyor mu? Evet.

n

n Bafra daki Aparı, Tekkeköy İlçesi’ndeki Kabaceviz şelalelerinin bulunduğu yöreler bulunuyor mu? Evet.

n

n Samsun a yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki efsanevi kadın savaşçılar Amazonlar ın diyarı olarak bilinen Terme ise kamp alanları mevcut mu? Evet.

n

n Sağlık turizmi için Havza ve Ladik teki kaplıcalar önemli bir alternatif mi? Evet.

n

n Atatürk ün Şehri Samsun da kent merkezinde ise Bandırma Vapuru, Tütün İskelesi, Gazi Müzesi, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Amisos Tepesi, Atakum İlçesi sahiliyle deniz turizmini sevenlere alternatifler sunuyor mu? Evet.

n

n Peki bu ‘evet’ler içerisinde Samsun ve ilçelerine gelen yerli ve yabancı turist sayısı tatmin edici boyutlarda mı ? Hayır.

n

n Bol “Evet”lerin olduğu her cümlenin sonucu “Hayır”la bitiyorsa bir yerlerde yanlış yapıyor olabilir miyiz?

n

n Basit bir örnek;Erzincan’a 28 km. güneydoğusundaki Girlevik Şelalesi sıcak yaz aylarında düşün su akışı ile birlikte özelliğini büyük ölçüde yitiriyor olmasına

n

n rağmen,ziyaretçi sayısındaki oran dikkat çekici boyutlarda…

n

n Neredeyse tüm tur operatörlerinin, tatil rehberlerinin, kişisel tatil arayışlarının listesinde yer alıyor…

n

n Erzincan açıkçası bu konuda sinekten yağ çıkarıyor.

n

n Ya biz…

n

n

n