n

n
n Muhlis Sebahattin Ezgi nin hicazkar makamında çok güzel şarkısıdır. Dinlerken de, okurken de ruhunu okşar, bahar meltemi gibidir, adeta uçurur insanı.
n
n Hangi mevsimde dinlersen dinle baharı yaşatır.
n
n Dramalı Hasan Hasgüler, Baharın gülleri açtı, yine mahzundur bu gönlüm, etrafa neşeler saçtı, beyhude geçti bu ömrüm demiş rast makamında notalara dökmüş.
n
n Yesari Asım, bahar olur yaz olur güzellerde naz olur, Neveser Kökdeş, bahar pembe beyaz olur, güzeller neşeli olur diyerek baharı tanımlamış.
n
n Coşkun Sabah kumruların baharı nasıl beklediğini, aynı şekilde sevgilinin de öyle beklemesini, kendisini unutmaması gerektiğini arzu etmiş.
n
n Daha ne şarkılar bestelenmiş, ne türküler yakılmış, ne şiirler yazılmış baharla ilgili. Karacaoğlan, evvel bahar yaz ayları çatıldı, paralandı bulut göğe atıldı. Akan sular kar buz oldu tutuldu, dalgalanıp göller ağlamasın mı diyerek yarine bahar aracılığıyla seslenmiş.
n
n Yine Karacaoğlan,
n
n
n
n Gene bahar oldu açıldı güller
n
n Figana başladı gene bülbüller
n
n Başka bir hal olup açtı sümbüller
n
n Aşıkların del olduğu zamandır.
n
n
n
n diyerek aşk mevsimi vurgusunu işlemiş bu şiirinde.
n
n
n
n Şarkılara,türkülere ve şiirlere ilham kaynağı olmuş mevsimidir bu mevsim, gönlümüzce coşup doğaya bırakmalıyız kendimizi. Kışın ağırlığını ve de yorgunluğunu atmalıyız başımızdan, kimbilir daha ereşebilir miyiz diyerek bol bol havayı solumalıyız.
n
n Eğer yerimiz herhangi bir makamsa daha da zevkini çıkarmalıyız olur a... Bir dahaki bahar makam da koltuk da kalmayabilir.
n
n Baharın tüm güzelliklerini yaşamak için bol sağlık,bol afiyetler,bahar mevsimi gibi bir yaşam dileğiyle..
n
n
n