n Bazı belediyeler,kurum ya da kuruluşlar her yıl düzenli olarak Türk Sanat Müziği beste yarışmaları düzenliyor.Burada amaç Türk müziği repertuvarına yeni eserler kazandırmak,kazandırırken de Türk müziğine gönül verenleri teşvik etmektir.
n
n Benim burada sözünü edeceğim konu, beste yarışmalarında ödüle layık görülmüş eserlerin o andan sonra hiçbir yerde ki; buna TRT de dahil duyamıyor olmamız. Amaç repertuvar zenginleştirmekse tamam da o zenginliği bizler göremiyoruz herhalde yastık altına stok ediliyor.Yarışma sonunda herkes aldığı ödülle kalıyor eser falan hak getire ara ki bulasın.
n
n Ben istisnalardan söz etmiyorum tabiki ama geneli böyle.
n
n Kadıköy Belediyesi,Manisa Valiliği ve en son Amasya Belediyesi böylesi bir yarışma organize etti.Amasya Belediyesi başka kuruluşlardan hiçbir katkı almaksızın düzenlediği yarışmaların bir tanesi de Türk Sanat Müziği beste yarışması.
n
n Bu yıl 9. su düzenlenen Amasya Altın Elma Beste Yarışması nın finale kalmayı hak eden 10 eserin tespiti yapılıp, sonuçların bir aksilik olmazsa yarın Amasya Belediyesi nin sitesinde ilan edileceği haberini aldım.Zira bu yılki beste yarışmasında 277 eser yer almış bunların içinden 10 eser tespit etmek zor iş olsa gerek. Allah seçici kurulun yardımcısı olsun.Final ise 16 Haziran da Amasya da halk huzurunda gerçekleştirilecek.Yarışmaya katılan bestekarlara şimdiden başarılar diliyorum.
n
n Bu gibi yarışmalarda ödüle layık görülmüş eserlerin sahiplerine eğer kendi yaşadığımız yerden de birileri olursa, örneğin Samsunlu olursa bundan hepimiz onur duyarız .Ama bu şehrin özel ya da resmi kuruluşları da bu kişileri ayrıca onore etmeli, oradaki başarıyı paylaşmalı bu da üstatlar için apayrı bir teşvik ve gurur vesilesi olacağı kesin.
n
n Şu unutulmamalı, sanatla ilgili insanlara biraz ilgi başarı getirmesi için yeter de artar bile... Böylece geleneklerimiz de ilelebet yaşamaya devam eder.
n
n Yazımı Charles Darwin in ünlü bir teşhisiyle bitireyim bugün;
n
n
n
n BİLİM VE SANAT BİR KUŞUN İKİ KANADI GİBİDİR.
n
n BU İKİ KANADI KULLANABİLEN TOPLUMLAR UÇAR VE ÖZGÜR OLURLAR.
n
n UÇAMAYANLAR İSE TAVUK OLUR...
n
n
n
n TAVUK TOPLUMLAR İSE ÖNÜNE ATILAN BİR AVUÇ YEMİ GAGALARKEN ARKADAN YUMURTALARININ ALINDIĞININ FARKINA BİLE VARAMAZLAR.
n
n
n
n Bilim ve sanata değer veren yöneticilerin çoğalması dileğiyle...
n