Hava yağmurlu, ertesi iş günüydü.

'Şarkı dinleyecek hal mi kaldı' tükenmişliğine sığınmadan doldurulmuştu Bafra Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi.

Sevindirici mi?

Alabildiğine…

Uzun bir aranın ardından tek çatı altında toplanmak gibi güzel bir adım atan ilçenin sanat öncüleri, Bafra Musiki Cemiyeti adı altında gerçek manada unutulmaz bir gece yaşattılar Bafralılara.

Yeşilçam denildiğinde eski ama güzel anıların etkisi bitmemiş Bafra'da.

Bitmesin.

Ömrünü bu kutsiyete vakıf eylemiş Şef Celalettin Demir'in yönetiminde; 19 kişilik saz grubu,48 seçkin ses, duygulu sunumuyla sevgili Sedat Erdil ve tüm şarkılara eşlik eden müthiş bir dinleyici korosu.

Müstesnaydı.

Yeşilçam filmlerini süsleyen şarkılardan mı bilinmez, son zamanların en geniş katılımlı organizasyonuydu.

Bafra Belediyesinin uzun süredir kullanılmayan kültür merkezi üst katında düzenleme yaparak yeniden kültürel faaliyetlerin emrine sunmasın ne denli isabetli bir hizmet olduğunun da altını çizdi konser.

Aksi halde onca kişi ye bulamayacak yazık olacaktı.

Geçmişi 1920'li yıllara dayanan Bafra'daki musiki hareketini Cemiyet gibi meşakkatli bir uğraş içinde yürüten başkan Namık Anarat alkışların en büyüğünü hak ediyor.

Belirletelim.

Bir dönem sık sık film galaların yapıldığı, tiyatroların sezonluk geldiği, filmlerin haftalara kapalı gişe oynadığı, sinema salonlarına grand tuvalet gidildiği, Nevin Demirören, Aliye Akkılıç, Toto Karaca, Hüseyin Baradan, Ahmet Tarık Tekçe, Hulusi Kentmen, Vahi Öz, Hayati Hamzaoğlu, Yıldıray Çınar, Barış Manço, Yılmaz Güney, Gönül Yazar ve daha birçok ismin uğrak yeri olan Bafra'dan bahsediyoruz.

Böylesi bir geçmişe sahip ilçede katılımcılar 31 eserle yad ettiler, çoğu siyah beyaz ama alabildiğine renkli anılarını.

Güller ve Dudaklar ile başlayan gece Senede bir gün ile devam edip, Adını anmayacağım nihayet buldu.

Koro halinde okunan Benim Güzel Vatanım eserindeki coşku ise okşadı onurları.

Velhasıl kolay iş değildi Yeşilçam'ı bunca yılın ardından Bafra'ya getirmek.

Bafra Musiki Cemiyeti başardı.

Alkışların en büyüğü onlara.

Güzel gecenin emektarlarına ve Atatürk'ün vecizesini kulaklarına küpe edercesine hayat damarlarından birini koparmayıp sanata sahip çıkan Bafralılara ise sonsuz teşekkürler.

Devamı umuduyla…