19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda İstanbul, Ankara ve İzmir'de güzel haberler var!

Toplu Taşıma Ücretsiz Mi

Cumhurbaşkanı Kararı ile bu yıl 19 Mayıs'ta Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı seferleri ücretsiz olacak.

Peki ya diğer şehirlerde durum nedir?

Ankara ve İzmir'de şu an için resmi bir açıklama bulunmuyor. EGO ve ESHOT Genel Müdürlükleri'nden konuya ilişkin açıklama gelmesi bekleniyor. Geçmiş yıllarda Ankara ve İzmir'de de 19 Mayıs'ta toplu taşımanın ücretsiz olduğu göz önüne alındığında, bu yıl da ücretsiz olması oldukça olasıdır. Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiğinde haberimize eklenecek.

İstanbul'da ise 19 Mayıs'ta otobüs ve metrobüs seferleri Pazar günü tarifesi ile çalışacak. Bu da demek oluyor ki, kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ınızla ücretsiz seyahat edebilirsiniz.

Ancak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar da var: Adalar hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvayı, Karaköy-Beyoğlu Tünel, SG-1 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy, SG-2 Sabiha Gökçen Havalimanı-Taksim, 139 Üsküdar-Şile ve 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP hatlarında ücretsiz uygulaması geçerli değildir. 19 Mayıs'ta toplu taşımayı ücretsiz kullanarak bu anlamlı bayramı kutlayabilirsiniz.

Ayrıca, 19 Mayıs'ta ücretsiz konserler ve çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. 19 Mayıs ücretsiz konserleri ve 19 Mayıs mesajları ve sözleri ile ilgili aramalarınızı yaparak bu güzel güne dair daha fazla bilgi edinebilirsiniz.