ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, 'PYD savaşta varlığı olan bir grup. Suriye'deki çözüm arayışlarında da seslerinin duyulması gerekiyor. Bize göre, bir noktada bu sürecin bir parçası olmak zorundalar' diye Türkiye'nin hassasiyetlerini hiçe sayan bir açıklama yaptı. Bu aslında ABD'nin bu yöndeki ilk açıklaması değil. Türkiye çok iyi görüyor ve biliyor ki ABD'nin Suriye'deki PYD ısrarı, Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye atan özellikle de Türkiye'nin Güneydoğusunda yaşanan hain terör hareketine dolaylı yoldan destek ve güç veren hiçbir müttefikimize yakışmayan bir açıklamadır. Oysa ki Türkiye, çok net bir şekilde hem müttefikimiz olan ABD'ye hem de dünya kamuoyuna PYD'nin bir terör örgütü olduğunu defalarca kanıtlarıyla açıklamıştır. Ne yazık ki Türkiye'nin bu hassasiyeti, ABD tarafından dikkate alınmamaktadır. Suriye ile ilgili kurulacak olan barış masasında PYD'nin de mutlaka olması gerektiğini dayatan ABD'nin bu ısrarı teröre destek değilse nedir?

Biz Türkiye olarak biliyoruz ve yaşıyoruz ki,Suriye'deki PYD Türkiye'deki PKK terör örgütü ile birlikte hareket eden,sırt sırta veren bir terör örgütüdür. PYD, ABD'nin dediği gibi Suriye'deki Kürtlerin değil ,teröristlerin ve Suriye iç savaşını ganimete çevirenlerin temsilcisi bir terör örgütüdür.Türkiye'nin Suriye sınırında böyle bir terör örgütünün ABD desteği ile kendine yaşam alanı bulması Türkiye'nin lehine değildir.Suriye'de PYD'nin güçlenmesine katkı verenin müttefikimiz olan ABD olduğunu bilmek, Türkiye için büyük bir ihanettir.Eğer biz sınırımızdaki PYD terör örgütünü ABD'ye terör örgütü olarak kabul ettiremiyorsak; ABD'nin samimi olduğunu düşünmek aklımızla alay etmektir.IŞİD'i bahane edip PYD 'ye arka çıkmak Türkiye'deki PKK terör örgütüne bilerek ve isteyerek destek olmaktır. ABD'nin PKK'yı terör örgütü olarak gördüğünü açıklaması bu durumda sadece bir kandırmacadır. Eğer öyle olmasaydı Suriye'de PYD'nin söz sahibi olmasını ister miydi? PYD ,IŞİD terör örgütü ile mücadele ediyormuş(!) Acaba PYD ,IŞİD terör örgütü ile niye mücadele ediyor? Çünkü IŞİD ,PYD'nin Suriye'deki hakimiyet alanını işgal ediyor. IŞİD'le mücadele eden devletler IŞİD için terör örgütü derken, diğer terör örgütü PYD ile dirsek temasında olmasının teröre destek anlamına geldiğini bilmiyorlar mı? Bölgedeki silah pazarını açık tutmak isteyen egemen güçler benim teröristim iyi demeye devam ediyorlar.Ama onların iyi teröristleri Türkiye'nin geleceğini güvenlik anlamında tehdit etmeye devam ediyorlar. ABD, PYD'yi terör örgütü olarak görmediklerini,taktiksel destek sağladıklarını söylerken; PYD'nin elindeki silahların menşei bütün bunları yalanlamaya devam ediyor.Doğrusu ABD bir ortak ve 'müttefik'e yakışmayacak işler yapıyor.Türkiye'nin tüm karşı çıkışlarına rağmen bildiğini okuyan müttefikimiz ABD, bir ortak ve müttefik olarak Türkiye'ye karşı dürüst davranmamaktadır.

ABD'nin Suriye 'deki PYD ısrarını Türkiye hiçbir şekilde kabul etmiyor.Çünkü PYD arkasını ABD'ye dayamış gerçek bir terör örgütüdür.PYD'ye bölgede yaşam alanı sağlayan ve sıcak bakan kim varsa hepsi Türkiye'nin terör batağında boğulmasını istemektedir.PYD terör örgütüne verilen desteğin başka bir açıklaması olamaz.