Bugün Ne Pişirsem Derdi Bitti! İşte Nefis ve Pratik Dört Dörtlük Menü
Evde akşam yemeği için ne yapsam diye düşünenleri şöyle alalım. Hem pratik hem de çok lezzetli bir menüyle geldik. Sofranı şölene çevirecek tarifler, adım adım burada!
Düğün Tadında Bir Başlangıç: Düğün Çorbası
Adı gibi gösterişli ama yapımı şaşırtıcı şekilde kolay. Kuşbaşı koyun eti ve et suyuyla yapılan bu çorba, soğuk günlerde iç ısıtan cinsten. Üzerine biraz tereyağında kızdırılmış kırmızı biber gezdirdin mi, değme keyfine!
Düğün Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
- 2 litre et suyu
- 250 gram koyun eti
- 125 gram un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kırmızı biber
- Terbiyesi için: 2 yumurta sarısı, 1 limon
Ispanak Sevmeyen Bile Parmak Yaladı
Soğan, salça, baharat ve pirinç dörtlüsünün ıspanakla birleşimi... Yanına bir de süzme yoğurt ekledin mi, tek tabakla doymak mümkün. Kış menüsünün olmazsa olmazı!
Ispanak Yemeği Malzemeleri
- 1 kg ıspanak
- 1 kuru soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pul biber
Sofranın Renk Cümbüşü: Mevsim Salatası
Yemeklerin yanına hem hafif hem de vitamin deposu bir şey mi arıyorsun? Göbek maruldan rokaya, havuçtan mısıra kadar hepsi içinde. Görsel şölen gibi duruyor, lezzeti zaten olay.
Mevsim Salatası Malzemeleri
- Yarım kırmızı lahana
- 2 havuç
- 1 göbek marul
- Yarım demet roka
- Yarım demet maydanoz
- 3-4 kaşık konserve mısır
- Limon suyu, zeytinyağı, tuz
Yemekten Sonra Tatlı Krizi Yaşayanlara: Soğuk Baklava
Hem sütlü hem çikolatalı, üzerine fıstık dokunuşuyla... Fırından çıkan çıtır yufkaların üzerine soğuk sütlü şerbet dökülür, bu lezzet tam bir yaz baklavası. Şeker bayramında değil, her akşam yenesi!
Soğuk Baklava İçin Gerekli Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 250 gr tereyağı + 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı çekilmiş fıstık
- 1 çay bardağı bitter çikolata + yarım çay bardağı şeker
- Şerbeti için: 5 su bardağı süt + 2 su bardağı şeker
Bu Menü Deneyenlerin Favorisi Oldu
Çorbasından tatlısına kadar hepsi birbirini tamamlıyor. "Bugün ne pişirsem?" derdine son. Bu menüyü denedin mi, misafirlerin bile tarifini isteyecek. Herkesin mutfağında yer bulacak türden!