Amasya ilçelerinin posta kodları aşağıdaki gibidir:

Amasya Merkez: 05200
Göynücek: 05900
Gümüşhacıköy: 05700
Hamamözü: 05720
Merzifon: 05300
Suluova: 05500
Taşova: 05845
Amasya ilçelerinin posta kodlarını öğrenmenin farklı yolları vardır.

Türkiye Posta ve Telgraf Kurumu'nun (PTT) web sitesinden öğrenebilirsiniz.
PTT'nin mobil uygulamasından öğrenebilirsiniz.
Google Haritalar'dan öğrenebilirsiniz.
Yönlendirme servislerinden öğrenebilirsiniz.
Amasya ilçelerinin posta kodlarını öğrendikten sonra, posta gönderilerinizi daha hızlı ve kolay bir şekilde gönderebilirsiniz.

Örnek:

Amasya Merkez'de bulunan bir adrese bir kargo göndermek istiyorsanız, posta kodunu "05200" olarak yazmanız gerekmektedir.

Amasya ilinin eski adı nedir? Amasya ilinin eski adı nedir?

Göynücek'te bulunan bir adrese bir kargo göndermek istiyorsanız, posta kodunu "05900" olarak yazmanız gerekmektedir.

Ve benzeri şekilde, Amasya'nın diğer ilçelerine yapacağınız posta gönderilerinde de ilgili ilçenin posta kodunu yazmanız gerekmektedir.

Amasya ilinin posta kodunu öğrenmenin bir diğer yolu da Google Haritalar'ı kullanmaktır. Google Haritalar'da, gönderiyi göndermek istediğiniz adresi aratarak, adresin yanında bulunan posta kodunu öğrenebilirsiniz.

Yönlendirme servisleri de Amasya ilinin posta kodlarını öğrenmek için kullanılabilecek bir başka yöntemdir. Yönlendirme servisleri, bir adrese gönderi göndermek istediğiniz zaman, gönderi adresini ve gönderi türünü girerek, gönderinizin doğru adrese ulaşması için gerekli olan bilgileri size sunmaktadır. Bu bilgiler arasında posta kodu da bulunmaktadır.

Özellikle Amasya'nın ilçelerine yapacağınız posta gönderilerinde, posta kodunu doğru yazmanız, gönderinizin doğru adrese ulaşmasını sağlayacaktır.

Editör: çağlar Sağdıç