Antalya'da yeni haftanın ilk gününde gerçekleştirilecek elektrik bakım, yatırım ve şebeke bağlantı çalışmaları birçok ilçenin belirli yerleşim noktalarını etkileyecek. Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'nin (AEDAŞ) çalışma programında özellikle Kumluca'nın dokuz mahalleyle yer aldığı kesinti kaydı öne çıkarken Manavgat ve Kaş'ta da birden fazla mahalleyi kapsayan işlemler bulunuyor.
Çalışmaların önemli bölümü sabah 09.00'da başlayacak ve 16.00'ya kadar devam edecek. Antalya'nın turistik bölgelerinden Belek ve Kadriye'de de farklı zaman aralıklarında enerji kesintisi planlanıyor.
Kumluca'da Dokuz Mahalle Kesinti Kapsamında
26 Ekim tarihli programda Kumluca, etkilenecek mahalle sayısıyla öne çıkıyor. Adrasan, Bağlık, Belen, Beykonak, Erentepe, Kasapçayırı, Sarıkavak, Toptaş ve Yeşilköy mahallelerinin belirli şebeke bağlantılarında 09.00 ile 16.00 arasında elektrik kesintisi planlandı.
Bu bölgelerdeki işlemlerin nedenleri arasında bakım ve yatırım çalışmaları bulunuyor. Dokuz mahallenin aynı programda yer alması geniş bir coğrafi alanı ilgilendiriyor, ancak her mahallenin bütün sokaklarının yedi saat boyunca elektriksiz kalacağı anlamına gelmiyor.
Özellikle tarımsal sulama, soğutma ve elektrikli ekipman kullanan işletmelerin kendi bağlantı noktalarının kesintiden etkilenip etkilenmediğini kontrol etmesi gerekiyor.
Manavgat'ta Dört Mahalleye Elektrik Kesintisi Uyarısı
Manavgat'ın Eski Hisar, Milli Egemenlik, Side ve Sorgun mahallelerinin belirli bölümleri 26 Ekim programında yer alıyor. Saat 09.00–16.00 arasında yapılacak çalışmalarda yatırım ve üçüncü taraf şebeke işlemleri gerekçe gösteriliyor.
Side ve Sorgun gibi turizm işletmelerinin bulunduğu mahallelerde çalışma kapsamının işletme veya tesis bağlantısına göre farklılık gösterebileceği unutulmamalı. Kesintinin bütün mahallelerde aynı anda ve tamamen uygulanacağına ilişkin bilgi bulunmuyor.
Serik Belek ve Kadriye'de Farklı Kesinti Saatleri
Serik'in Belek ve Kadriye mahallelerinde birden fazla planlı kesinti kaydı bulunuyor. Belek'in belirli bölümlerinde 09.00–14.30 arasında bakım çalışması yapılacak. Belek ile Kadriye'nin başka şebeke noktalarında 10.00–17.00 aralığında, Belek'teki ek bir bölgede ise 11.00–17.00 arasında çalışmalar planlandı.
Aynı mahalle için farklı saatlerin bulunması, işlemlerin farklı bağlantı noktalarını kapsamasından kaynaklanıyor. Bölgedeki işletmelerin yalnızca Belek veya Kadriye adını esas almak yerine kendi adreslerini kontrol etmesi gerekiyor.
Alanya, Kaş ve Konyaaltı'nda Elektrik Kesintileri
Alanya'nın Çamlıca ve Çıplaklı mahallelerinin belirli bölümlerinde 09.00–16.00 arasında bakım ve yatırım çalışmaları bulunuyor. Konaklı'da 09.00–12.00, Mahmutlar'da ise 09.45–11.45 arasında ayrı planlı kesintiler yer alıyor.
Kaş'ın Ahatlı, Gökçeören ve Yeniköy mahallelerinin bazı kesimlerinde saat 09.00–16.00 arasında enerji kesintisi planlandı. Konyaaltı'nın Doyran Mahallesi'nde ise 10.00'da başlayacak yatırım çalışmasının 17.00'ye kadar sürmesi bekleniyor.
Antalya'da Kesintiler Saat Kaçta Bitecek?
| İlçe | Etkilenecek mahalleler veya bölgeler | Saat |
|---|---|---|
| Kumluca | Adrasan, Bağlık, Belen, Beykonak, Erentepe, Kasapçayırı, Sarıkavak, Toptaş, Yeşilköy | 09.00–16.00 |
| Manavgat | Eski Hisar, Milli Egemenlik, Side, Sorgun | 09.00–16.00 |
| Kaş | Ahatlı, Gökçeören, Yeniköy | 09.00–16.00 |
| Alanya | Çamlıca, Çıplaklı | 09.00–16.00 |
| Serik | Belek, Kadriye | 10.00–17.00 |
| Konyaaltı | Doyran | 10.00–17.00 |
| Aksu | Kemerağzı | 09.00–16.00 |
| Gazipaşa | Pazarcı | 09.00–16.00 |
Tablodaki bölgeler planlanan kesintilerde adı geçen mahalleleri gösteriyor; bu mahallelerin tümünün tamamen elektriksiz kalacağı anlamına gelmiyor.
AEDAŞ Kesinti Sorgulama Nasıl Yapılır?
Antalya'da yaşayanlar AEDAŞ'ın planlı kesinti kayıtlarından ilçe ve mahalle bilgilerine göre kendi adresleri için açıklanan saatleri sorgulayabilir. Planlı çalışma dışında ani bir arıza oluşması halinde ise 186 elektrik arıza hattından bildirim yapılabilir.
Özellikle Kumluca, Manavgat ve Serik'te birden fazla yerleşim alanının programda bulunması nedeniyle vatandaşların gün içerisinde elektrikli cihazlarını kullanırken kesinti saatlerini dikkate alması gerekiyor. Çalışmaların öngörülen saatlerde tamamlanması hedefleniyor ancak teknik nedenlerle değişiklik yapılabilir.




