Bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranlarının yüzde 86'yı aşmasıyla birlikte, vatandaşlar tarafından "en uygun kredi" ve "en düşük faiz" gibi aramalar hızla arttı. Yüksek faiz oranlarına rağmen, bankalar müşteri kazanmak adına çeşitli kampanyalarla harekete geçti. Bu kampanyalar arasında öne çıkan ise sıfır faizli kredi imkanı oldu.

Güncel Bira Fiyatlarında Artış Var mı? (Güncel Bira Fiyatları Ne Kadar)! Güncel Bira Fiyatlarında Artış Var mı? (Güncel Bira Fiyatları Ne Kadar)!

Bnk-1

Son verilere göre, ihtiyaç kredilerinde faiz oranları yüzde 86,20'ye ulaşarak rekor seviyeye çıktı. Ancak, bankaların sunduğu çeşitli kampanyalarla vatandaşlar için uygun seçenekler oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, tüketiciler daha çok kısa vadeli ihtiyaç kredilerine ilgi gösteriyor. Özellikle 12 aylık vade tercihi, talep edilen her 10 krediden 6'sının tercih edilen seçenek olduğunu gösteriyor.

En düşük ihtiyaç kredisi faiz oranı, TEB tarafından yüzde 3,99 ile sunuluyor. Bu kampanyada, 100 bin TL kredinin 12 ay vade ile geri ödenmesi durumunda aylık taksitler 11 bin 400 TL olurken, toplam geri ödeme ise 137 bin 397 TL olarak gerçekleşiyor. Aynı kredi 24 ay vade ile tercih edildiğinde ise aylık taksitler 7 bin 379 TL olurken, toplam geri ödeme miktarı 177 bin 682 TL oluyor.

Bu kampanyaların yanı sıra, birçok banka sıfır faizli kredi paketleri sunuyor. Ancak bu paketler genellikle yeni müşterilere yönelik olduğu için taksit sayıları 6 ay ile sınırlı ve maksimum rakamları 20 bin-25 bin TL arasında değişiyor. Örneğin, Garanti BBVA yeni müşterilere özel olarak 3-6 ay vadede 25 bin TL'ye kadar sıfır faizli kredi sunarken, Akbank ise aynı şekilde 6 ay vade ile 20 bin TL'ye kadar faizsiz kredi sunuyor.

Editör: Ismail Usta