Galatasaray'da Üç İsmin Aşk Hayatlarında Barış Dönemi Galatasaray'da Üç İsmin Aşk Hayatlarında Barış Dönemi

Bingöl'ün küçük içli köftesi, özel günlerde sofralarınızı süsleyecek eşsiz bir lezzet. Dışı bulgurla, içi ise kıyma ile hazırlanan bu tarif, kolayca yapılabilir.

Kofte-1

Malzemeler:

Dışı İçin:

  • 1 çay bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağından biraz az un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı soğuk su

İçi İçin:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gr kıyma
  • 3 orta boy soğan
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, pul biber, karabiber (isteğe göre)

Haşlama Suyu İçin:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 litre sıcak su
  • Az miktarda tuz
  • Küçük parça limon tuzu

Yapılışı:

1. İç Harcın Hazırlanması:

  • Soğanları ince ince doğrayın. Tavada sıvı yağda soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Ardından salçayı ekleyip 3 dakika daha kavurun.
  • Baharatları, tuzu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocağı kapatın. Harcı soğumaya bırakın.

2. Dış Hamurun Hazırlanması:

  • İnce bulguru 1 bardak soğuk suyla ıslatın. Suyu çektikten sonra irmik, salça, baharatları ve tuzu ekleyip 15 dakika boyunca azar azar su ekleyerek yoğurun.
  • Un ekleyin ve 5 dakika daha yoğurun. Hamuru elinize aldığınızda dağılmıyorsa hazırdır.

3. Köftelerin Şekillendirilmesi:

  • Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayın. Başparmağınızla ortasını oyup iç harcı koyun ve kapatın. Tüm hamurla aynı işlemi uygulayın.

4. Haşlama Suyunun Hazırlanması:

  • Bir tencerede yağ ve salçayı kavurun. Sıcak su, tuz ve limon tuzunu ekleyip kaynatın. Köfteleri azar azar suya ekleyip 15-20 dakika orta ateşte pişirin.

5. Servis:

  • Köfteleri haşladıktan sonra süzgeç yardımıyla alın. Sıcak şekilde servis edin.