Karizması ve oyunculuğuyla yıllara meydan okuyor. İşte ünlü oyuncunun son hali ve kariyerine dair detaylar!

Mehmet Aslantug0

Bir İstanbul Masalı ile Tanınan Yıldız

Mehmet Aslantuğ, 2003-2005 yılları arasında yayınlanan “Bir İstanbul Masalı” dizisinde canlandırdığı “Selim Karhan” karakteri ile hafızalara kazındı. Dizideki performansı ile geniş bir hayran kitlesi edinen Aslantuğ, karizması ve yeteneğiyle dikkatleri üzerine çekti.

Hanimin CifligiMehmet Aslantug1

Hanımın Çiftliği'nin Muzaffer Bey'i

Mehmet Aslantuğ, Orhan Kemal’in aynı adlı eserinden uyarlanan “Hanımın Çiftliği” dizisinde, Adana'nın ünlü “Muzaffer Bey” karakterine hayat verdi. Bu rolüyle de büyük beğeni toplayan Aslantuğ, dizi dünyasında önemli bir yere sahip oldu.

Yıllara Meydan Okuyan Karizma

Mehmet Aslantuğ, yaş almasına rağmen karizmasını ve çekiciliğini koruyan ender sanatçılardan biri. Her zaman fit ve bakımlı görünen Aslantuğ, sokakta karşılaşsanız tanımakta zorlanmayacağınız bir yüz. Karizmasıyla genç kuşaklara taş çıkartıyor.

Mehmet Aslantug

Ödüllerle Taçlanan Kariyer

Başarılı kariyeri boyunca Mehmet Aslantuğ, birçok önemli ödülün sahibi oldu. Altın Portakal ve Altın Koza gibi prestijli ödüllerle taçlandırılan Aslantuğ, Türk sinema ve dizi sektöründe saygın bir yer edindi. Onun yeteneği ve karizması, her projesinde kendini gösteriyor.

Samsun'dan Doğan Bir Yıldız

Mehmet Aslantuğ, Samsun’da doğup büyüyen ve buradan çıkıp ulusal ve uluslararası alanda tanınan bir oyuncu haline gelen bir isim. Samsunlu olmasıyla gurur duyan Aslantuğ, memleketini her daim sevgiyle anıyor ve temsil ediyor.

Mehmet Aslantug2

Mehmet Aslantuğ'un Son Hali

Bugün hala dinamik ve enerjik bir görüntüye sahip olan Mehmet Aslantuğ, yıllara meydan okuyor. Onu sokakta görseniz, yılların ona hiç dokunmadığını düşünürsünüz. Kendine has karizması ve duruşuyla, hala birçok kişinin hayranlığını kazanıyor.

Sonuç olarak, Mehmet Aslantuğ, hem karizması hem de oyunculuğuyla yıllar geçse de adından söz ettiren bir sanatçı. Onun son hali ve kariyeri, hayranlarını etkilemeye ve ilham vermeye devam ediyor

Mehmet Aslantug 7

Mehmet Aslantuğ Kimdir ?

Mehmet Aslantuğ, 25 Eylül 1961; Çarşamba, Samsun, Türk oyuncu.

Samsun ili Çarşamba ilçesinin Dikbıyık mahallesinde dünyaya gelen Aslantuğ,anne tarafından Ubıh, baba tarafından Abzah olan Çerkes kökenli çiftçi bir ailenin 5. ve son çocuğu olarak doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini ise Terme ilçesinde tamamladı. 1978 yılında işletme fakültesine kaydını yaptırdı ancak öğrencilik yıllarında, Deneme Sahneleri nde başlayan oyunculuğunu, 1985 yılında, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme eğitimini bırakarak profesyonelleştirdi. 1993 yılında Detay Film'i kurdu. Arzum Onan'la evli. Can adında bir oğlu var.

Filmografi

1986 Gündoğmadan

1987 Ateş Böceği

1987-1988 Belene

1989-1990 İz Peşinde

1990 Başka Olur Ağaların Düğünü

1990 Vurguna İnmek

1991 Kopuk Dünyalar

1991 Karayar Köprüsü

1992 Kapıları Açmak

1993 Yalancı

1994 Yengeç Sepeti

1994 Gerilla

1995 Bir Kadının Anatomisi

1995 Kurtuluş

1996 Akrebin Yolculuğu

1997 Yeni Bir Yıldız

1997-2000 Sıcak Saatler

1999 Merdoğlu

2001-2002 Hırsız

2003-2005 Bir İstanbul Masalı

2009 Hanımın Çiftliği (Muzaffer Bey)

2010 Aşkın İkinci Yarısı (Senarist-Yönetmen)

2011 Canım Babam (Doktor Kerem)

Kurban keserken yaralanan vatandaşlar soluğu hastanede aldı Kurban keserken yaralanan vatandaşlar soluğu hastanede aldı

2012 Veda (Dizi) Mehmet Reşat Bey

2013 Ben Onu Çok Sevdim - Adnan Menderes

2015 Aşkın Kokusu - Aziz

2016 Kördüğüm - Enver

Ödülleri

1990-1994-1997-2004 yıllarında Altın Kelebek Ödülü

1992-1993-1994 yıllarında Altın Portakal

1994 yılında Altın Koza

1995 yılında Çağdaş Sinema Oyuncuları

1998 yılında Altın Objektif

Editör: Ismail Usta