Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Şahane Menü! Sofranıza Renk Katacak 4 Tarif
Akşam geldi mi aynı soru: Bugün ne pişirsem? Bu menü tam o anlar için. Çorbasından tatlısına her şey düşünülmüş. Doyurucu, pratik ve renkli. Süzme mercimek çorbası, et sote, arpa şehriye pilavı ve revani bir arada. Yemekler yan yana gelince sofraya başka bir hava geliyor.
Kıvamıyla Süzme Mercimek Çorbası
Bu çorba tam bir klasik. Mercimek, soğan, havuç, patates birlikte pişiyor, blenderdan geçince tam lokanta usulü. Üstüne tereyağlı nane dökünce kokusu bile doyuruyor. Kışın soğuk akşamında, yazın hafif serin bir geceye de gider.
Et Sote Sofranın Yıldızı
Küçük doğranmış etler kısık ateşte yumuşuyor, domates ve biberle kavruluyor. Üzerine azıcık su, baharatlar… Kısık ateşte çektirince mis gibi ev kokusu. Yanına ekmek banmak isteyen çok olur.
Arpa Şehriye Pilavı ile Tamamlayıcı Lezzet
Arpa şehriye tereyağı ve sıvı yağla kavruluyor. Biber, domates rendesi eklenince rengi dönüyor. Sıcak suyu koyup kapağı kapatın. Suyunu çekince dinlendirin. Yanında et sote varsa bu pilav sofranın yıldızı olur.
Tatlı Final: Revani
Revani en sevilen irmikli tatlılardan. Önce şerbetini kaynatıp soğutun. Kekini fırında pişirip çıkınca soğuk şerbeti dökün. Birkaç saat bekleyince şerbetini çeker. Hafif, mis kokulu ve çayla iyi gider.



