Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Sıfır atık bilincini yaygın bir hale getiriyoruz” dedi.
Canik Sıfır Atık Köyü’nde yer alan kompost alanı, geçici depolama alanı, açık ve kapalı derslik alanlarında incelemelerde bulunan heyet, Canik Sıfır Atık Köyü ile ilgili gözlemlerini, “Canik Sıfır Atık Köyü, sürdürülebilir bir gelecek için doğa ve çevre dostu nesillerin yetiştiği eşsiz bir alan ve önemli bir proje” sözleriyle ifade etti.
Sürdürülebilir Çevre Vurgusu
Canik Sıfır Atık Köyü ve Canik Orman Okulu’nda doğaya ve çevreye saygılı nesilleri yetiştirmeye devam ettiklerine vurgu yapan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Doğa ve çevre dostu nesilleri yetiştirdiğimiz, Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan Canik Orman Okulumuzu ve Canik Sıfır Atık Köyümüzü ilçemize kazandırdık. Canik Sıfır Atık Köyü projemizle, ülkemizde sıfır atık projelerine öncülük eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin elinden ödül aldık. Düzenlemeye devam ettiğimiz programlarla, İlçemizde sıfır atık bilincini yaygın bir hale getiriyoruz. Canik’te sıfır atık bilincine sahip, doğaya ve çevreye saygılı nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Hayran Bıraktı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Türkiye'nin Döngüsel Ekonomiye Geçiş Potansiyelinin Değerlendirilmesi için Teknik Destek Projesi (DEEP Projesi) kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı temsilcilerinin, il müdürlerinin ve Türkiye geneli belediye temsilcilerinin yer aldığı heyet, Canik Sıfır Atık Köyü’nü ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette, Canik Belediyesi yetkilileri tarafından Türkiye’de ilk olma unvanını taşıyan Canik Sıfır Atık Köyü’nde uygulanan uygulamalı ve teorik eğitimler, proje ve kurulum sürecine dair teknik bilgiler ile sürdürülen çalışmalar hakkında bilgilendirilmelerde bulunuldu.