n

n
n Kuzey Irak’ta yayımlanan Rudaw gazetesi haberinde Öcalan ile “Türk devletinden bir heyet” arasında 26 Haziran’da İmralı’da bir görüşmenin gerçekleştiğini öne sürdü. Bu haberin kaynağı gösterilen ‘balıkçı’ lakaplı İlhami Işık ise bu demeci kendisinin vermediğini açıkladı. Bu haber doğru mu bilmiyorum. Önce böyle bir açıklama yapıp, sonra kıvırmış olabilir mi onu da bilmiyorum.
n
n
n
n Büyük bir cesaretle bu ülkede bir şeyler sınanmaya devam ediliyor. Zaten Oslo görüşmeleri, PKK terör örgütüne kimin ne kadar büyük bir cesaret verdiğini kamuoyuna göstermişti. Siyasi irade istediği kadar bu görüşmeleri Türk Devleti nin yaptığını söylesin. Herkesin bildiği kimsenin saklayamayacağı gerçek siyasi iradenin bu görüşmelerdeki yön veren rolüdür... Eğer siyasi irade izin vermese bu görüşmelerin hiçbirisinin gerçekleşmesi mümkün değildir. Bu yüzden devlet Öcalan’la görüştü açıklamaları ne kadar doğru olabilir? Devlet Öcalan’la görüşür mü? Devlet bağımsız mahkemelerinde cezasını belirlediği bir hükümlü ile sadece devlet hükümlü ilişkisi içerisinde görüşür. Bu ilişkide buluşanlar, cezaevi yetkilileridir. Onun dışında devletin bir hükümlü ile masaya oturması devletin geleceğini masaya yatırması asla düşünülemez. Eğer bu şekilde bir görüşme yapılıyor ise burada resmen bir yasadışılık vardır. Bu görüşmeyi gerçekleştirenler, bu görüşmede taraf olanlar bunu devlet adına yaptıklarını söyleyenler suç işlemiyor olabilir mi?
n
n
n
n Bizim devletimiz Anayasada yazdığı gibi bir hukuk devleti ise hukuki bir dayanaktan yoksun yapılan bu görüşmeler asla kabul edilemez. Bu görüşmeleri devletin yaptığını söyleyerek, bu görüşmeleri meşru göstermeye çalışmak, doğru bir davranış değildir. Bu ülkede vatan ve bayrak uğruna şehit olan, gazi olan, nöbet tutan kahramanlara devletle Öcalan görüşmesini kim hazmettirebilir? Böyle bir görüşme teröre prim vermek değil midir? Eğer bu iş bu hale gelmişse bunu devlet yapmaz. Bu görüşmeleri devlete yüklemek kimseyi bu işin ağır vebalinden ne kadar kurtarabilir? Hemen her gün şehit haberi alıyoruz. Bu şehitleri neden veriyoruz, bu şehitlerin hiç mi hakkı yok? Eğer devlet bütün bunlara rağmen Öcalan’la görüşüyor, onunla masada pazarlık yapıyorsa; bunu yaptıran birisi vardır ki o bütün bunların sorumlusudur. Bunu kimse unutmasın. Hukuk devletin her şey o kadar basit değildir. Devleti Öcalan’la yan yana göstermeye çalışmak kimsenin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Devlet Öcalan gibi katillerle pazarlık yapmaz, Öcalan gibi katillere prim vermez. Çünkü Öcalan, bu ülkedeki PKK terörüne dayalı ölüm, yaralama, yağmalama, yakma, yıkma, yol kesme, adam kaçırma gibi eylemlerin suçlusu ve birinci dereceden sorumlusudur. Bu gerçeği hiçbir siyasi irade gözardı edemez.
n
n
n
n 26 Haziran 2012’de yapıldığı iddia olunan o görüşme devletle Öcalan arasında geçen bir görüşme olarak gösterilmeye çalışılmış olsa bile gerçeğin bu olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu ülkede devlete yön veren, devleti harekete geçiren bir siyasi irade varken bu görüşmeleri devlete yüklemek yanlıştır, insafsızlıktır…Devletin teröristlerle veya teröristbaşı ile görüşme yapması teröre teslim olması demektir. Türk devletini terör yoluyla teslim almaya çalışmak ise tamamen yanlış bir yoldur. Her gün şehit veren devlet böyle bir görüşmeyi asla bu şekilde yapmaz. Sadece insaf diyorum…
n