İzmir'in Muhteşem Koylar ve Plajlar!

izmir Plajları

Karaburun Koyları

Mimoza Koyu:

Mimoza Koyu

Karaburun merkezinin en güzel koylarından biri olan Mimoza Koyu, dalgasız ve rüzgarsız havası, çakıltaşlı plajı ve sakin atmosferi ile kafa dinlemek için ideal bir yerdir. İşletme bakımından oldukça sade olan koyda herhangi bir kalabalık da bulunmamaktadır.

Bodrum Koyu:

Bodrum Koyu

Karaburun'un en ünlü ve tesis bakımından en zengini olan Bodrum Koyu, bakir doğası ve sakin koylarıyla huzur arayanlar için mükemmel bir seçimdir. Şezlong, şemsiye ve yeme-içme imkanlarının bulunduğu koyda şnorkelli yüzme keyfi de yaşayabilirsiniz. Mavi bayraklı plajın masmavi suları da göz kamaştırmaktadır.

Dolungaz Koyu:

Dolungaz Koyu

Karaburun'un çadır kampı için ideal koylarından biri olan Dolungaz Koyu, turkuaz renkli denizi ve bakir doğasıyla kamp severleri cezbetmektedir. Turizm tesislerinin bulunmadığı koyda kamp yapmak için kendi imkanlarınızı yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

Foça Plajları:

Ayıbalığı Koyu - Mordoğan:

Ayıbalığı Koyu - Mordoğan

İzmir'in en mavi köşelerinden biri olan Ayıbalığı Koyu, turkuaz renkli denizi ve tertemiz kumsalıyla göz alıcı bir güzelliğe sahiptir. Fakat koyun denizi oldukça soğuktur. İşletme olarak Alya ve Seal Beach'in bulunduğu koyda Eylül ayı en ideal aydır.

Sazlıca Koyu:

Sazlıca Koyu

Foça'nın en güzel koylarından biri olan Sazlıca Koyu, hem günübirlik hem de kamp yapmak için ideal bir yerdir. Eski Foça ile Yeni Foça arasında bulunan koyda tertemiz bir deniz ve sakin bir atmosfer sizleri bekliyor.

Yeni Foça Halk Plajı:

Turistleri zehirleyeceklerdi, uyuşturucularla birlikte kıskıvrak yakalandılar Turistleri zehirleyeceklerdi, uyuşturucularla birlikte kıskıvrak yakalandılar

Yeni Foça Halk Plajı

Foça'nın belediye tarafından yenilenen ve düzenlenen mavi bayraklı plajı olan Yeni Foça Halk Plajı, Foça'da denize girmek için en ideal yerlerden biridir. Foça'ya kadar gelmişken Eski Foça'yı da gezmeyi ve akşamüstü bölgenin lezzetli barbununu tatmayı unutmayın. Şanslıysanız Foça sularında Akdeniz foklarını da görebilirsiniz.

Dikili Plajları:

Akvaryum Koyu (Kalem & Garip Adaları): Dikili'nin kıyısındaki Kalem Adası ve onun arkasındaki Garip Adaları yüzmek için muhteşem bir yerdir. Fakat buralara erişmek pek de kolay değildir. Kalem Adası'na geçebilirseniz burada yüzebilirsiniz. Eğer tesis istiyorsanız adada Oliviera isimli bir resort var. Ücret karşılığı girebilirsiniz. En güzel yer ise Kalem ve Garip adalarının arasında kalan Akvaryum Koyu'dur. Burası için de tekne kiralamanız gerekmektedir.

Fame Beach:

Fame Beach

Bademli taraflarındaki en popüler yer olan Fame Beach, beach club tarzında özel bir işletmedir. Denizi oldukça güzel olan Fame Beach, yaz aylarında oldukça kalabalık olabilmektedir.

Pissa Koyu:

Pissa Koyu

Ücretsiz bir halk plajı olan Pissa Koyu, tertemiz kumu ve denizi ile dikkat çekmektedir. Fakat burada herhangi bir plaj işletmesi bulunmamaktadır. Yaz aylarında belediyenin açtığı bir büfe yer almaktadır. Ulaşımın biraz zor ve sahil şeridinin de oldukça