İslam dininde yer alan farz ibadetlerden biri olan namaz, müslümanlar için hayatlarının önemli bir parçasını oluşturur. Namaz kılmak, Allah'a yönelmek ve O'na ibadet etmek anlamına gelir. Bu kutsal ibadetin içerisinde, beş vakit namazın bir parçası olarak yer alan Ettehiyyatü duası, namazın ilk ve son oturuşlarında okunmaktadır.

Ettehiyyatü duası, aynı zamanda Tahiyyat duası olarak da bilinir. Kur'an-ı Kerim'de yer almayan bu dua, özel bir ibadet metni olup namazın bir aşamasında okunmaktadır. "Et-tahıyyâtü lillâhi vessalevâtü vettayyibât" şeklinde başlayan Ettehiyyatü duası, Şafii ve Hanefi mezheplerine göre farklılık göstermektedir.

Duada Yer Alan Anlam ve Önemi

Namaz ibadetini gerçekleştirmek isteyen müslümanlar için Ettehiyyatü duasını ezberlemek önemlidir. Bu dua, İslam dininin temel dualarından biridir ve içerisinde Allah'a hamd, salavat ve güzel isimleri anma gibi unsurları barındırır. İslam peygamberi Muhammed'in Miraç gecesinde Allah ile selamlaşırken sarf ettiği sözlerin bir yansıması olan bu dua, müslümanların Allah'a olan bağlılığını ifade eder.

Ettehiyyatü duasının fazileti, sadece namazda değil, aynı zamanda günlük hayatta da önemlidir. Bu dua, müslümanların Allah'a yönelik samimi bir bağlılık ve teslimiyet içinde olduklarını gösterir. Peygamber Efendimizin bu dua ile ifade ettiği selamlaşma ve hamd, müslümanları Allah'a yaklaştıran önemli bir araçtır.

Ettehiyyatü duası, İslam'ın temel ibadetlerinden biri olan namazın vazgeçilmez bir parçasıdır. Müslümanlar için bu dua, Allah'a yönelik samimi bir ibadet ve dua pratiği sunar, aynı zamanda günlük hayatlarında da bu bağlılığı sürdürmelerine yardımcı olur.

Ettehiyyatü duası Arapça okunuşu

Ettehiyyatü Duası

Ettehiyyatü duası Türkçe okunuşu
Ettehiyyâtu lillâhi ve’s-salevâtu ve’t-tayyibâtu esselâmu ‘aleyke eyyuhe’n-nebiyyu ve rahmetullâhi ve berakâtuhû esselâmu ‘aleynâ ve ‘alâ ‘ıbâdillâhi’s-salihîn. Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden Abdühû ve Resûlühû.

Ettehiyyatü Duası Arapça yazılışı

التَّحِيَّاتُ لِلَّهِ وَالصَّلَوَاتُ وَالطَّيِّبَاتُ ﴿﴾السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا النَّبِيُّ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ ﴿﴾ السَّلامُ عَلَيْنَا وَعَلَى عِبَادِ اللَّهِ الصَّالِحِينَ ﴿﴾ أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ ﴿﴾ وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ