Küresel piyasaları belirleyen ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde kripto yatırımcıların aklında tek bir soru var: FED faiz kararı kripto parayı ve Bitcoin’i nasıl etkiler?

Dünya piyasaları üzerindeki en büyük etkiye sahip merkez bankasının faiz oranları, her dönemde olduğu gibi bu kez de yatırımcılarda merak uyandırıyor. Kripto meraklıları, faiz kararının kripto para birimleri ve özellikle lider kripto Bitcoin üzerinde ne tür bir etkisi olacağını ön görmeye çalışıyor.

26 Temmuz Hamster Kombat Günlük Şifre 5 Milyon Kombo Nedir? 26 Temmuz Hamster Kombat Günlük Şifre 5 Milyon Kombo Nedir?

12 Haziran Çarşamba günü TSİ 21.00’de açıklanması beklenen FED faiz kararı kripto parayı ve Bitcoin’i nasıl etkiler? FED’in faiz kararı ile ilgili beklentiler ne yönde? Kripto paralar faiz kararı sonrasında ne şekilde hareket eder?

FED Faiz Kararı Kripto Parayı ve Bitcoin’i Nasıl Etkiler?

Piyasalardaki genel göstergeler, FED’in yedinci kez faiz oranını mevcut yüzde 5,25 ila 5,5 aralığında sabit tutacağı yönünde oluyor. Ayrıca çeşitli gelişmeler sebebiyle 2024 yılı için planlanan faiz indirimleri sayısının da azaltılabileceği söyleniyor.

FED faiz kararı kripto parayı ve Bitcoin’i nasıl etkiler sorusunun yanıtına gelirsek elbette kesin bir yargıda bulunmak mümkün olmuyor. Lakin karar sonrasında hafta içerisinde kripto para piyasasında fiyat hareketliliklerinin bir miktar da olması olası görünüyor. Bitcoin’in piyasa hakimiyetine devam etmesi ve bu sebeple altcoin’lerde bir boğa sezonu beklentisinin azaldığı ifade ediliyor.

FED faiz kararının yaratacağı olası bir hareketlilik öncesinde yatırım yapmak isteyen kripto meraklıları, indirimli fiyatlardan kriptoya giriş imkanı sunan ön satış coinlerine yoğun ilgi gösteriyor.

En iyi Oyna-Kazan temalı DOGE oyunu olarak lanse edilen PlayDoge, ön satışta topladığı fonlar ile yatırımcıların radarına takılmayı başarıyor. Gelin hep birlikte PlayDoge projesini inceleyelim.

Oyna-Kazan Temalı DOGE Oyunu PlayDoge 4 Milyon Dolara Koşuyor

28 Mayıs’ta başlayan ön satış etkinliği ile erken dönem yatırımcılarla buluşan PlayDoge ilk günkü ivmesini koruyor. İndirimli fiyatlardan PlayDoge token satın almak isteyen yatırımcılardan toplanan fonlar şimdiden 4 milyon dolara yaklaşıyor.

PlayDoge token, Binance Akıllı Zinciri üzerinde inşa edilen bir BEP-20 tokeni olarak geliştiriliyor. PLAY sembolüne sahip proje, efsanevi Tamagotchi sanal evcil hayvan konseptini dijital kripto ekonomisine entegre eden mobil bir oyun olarak karşımıza çıkıyor.

Katılımcılar, 2 boyutlu ve 8 bitlik bir dünyada PlayDoge sanal evcil hayvanları ile ilgilenerek bir dizi görevi tamamlıyor. Oyuncular PlayDoge karakterlerini besliyor, uyutuyor, gezdiriyor ve onlarla oynuyor. Görevleri eksiksiz yerine getiren katılımcılar PLAY token ile ödüllendirilirken başarısız olanlar için oyun baştan başlıyor.

90’lar nostaljisini günümüze taşıyan ve kripto ile birleştiren PlayDoge, eğlenceli konseptinin yanı sıra detaylı yol haritası ile de alkış topluyor. 2 haftada 4 milyon dolara yakın fon toplamayı başarması, giderek daha fazla yatırımcının projeye katılmasına yol açıyor.

FED faiz kararı kripto parayı ve Bitcoin’i nasıl etkiler bilinmez ama bu gidişle PlayDoge token kripto piyasasını kasıp kavuracak gibi görünüyor.

PlayDoge Tokene ETH Staking Özelliği

İndirimli fiyatlarla PlayDoge token satın almak isteyen sayısındaki artış, yeni eklenen ETH staking özelliği sonrasında hız kazanıyor. Proje temelde Binance Akıllı Zinciri’nde konumlansa da devreye alınan ETH staking sayesinde artık katılımcılar BNB ve ETH’de tokenlerini kilitleyebiliyor. Yani token türü yalnızca BEP-20 iken artık ERC-20 uyumlu hale de geliyor.

Her iki staking mekanizmasının sözleşmeleri farklı olduğundan APY oranları değişkenlik gösteriyor. Ancak katılımcıların farklı zincirler üzerinde staking ödüllerinden faydalanabilecek olması, PlayDoge tokeni çok zincirli bir yapıya kavuşturuyor.

Topluluk odaklı iddiasıyla lansmanı yapılan projede oldukça kısa sürede böyle bir özelliğin hayata geçirilmesi ise projenin iddiasını ortaya koyuyor. BNB ve ETH staking özelliklerinin açılması sonrası projeye ilgi gösteren yatırımcı sayısı da dolayısıyla artıyor.

2 haftada 4 milyon dolara yaklaşan PlayDoge token, oynadıkça kazanmak isteyen yatırımcıları indirimli ön satışa bekliyor.

PlayDoge Token Nasıl Satın Alınır?

Oynadıkça kazandıran PlayDoge tokenin toplamda 9 milyar 400 milyon adet token arzı bulunuyor. Bu arzın yüzde 50’sine denk gelen 4 milyar 700 milyon adet PLAY token, indirimli fiyatlardan PlayDoge token satın almak isteyen yatırımcılar için ön satışa ayrılıyor.

Proje ekibi ön satışı 40 aşamalı olarak planlıyor. Toplamda 24 milyon 416 bin 500 dolar fon toplamayı hedefleyen ekip, 48 milyon doların üstünde bir piyasa değeri yaratmayı amaçlıyor. İlk aşamada 0,005 dolardan alıcı bulan PlayDoge token fiyatı, son aşamaya geldiğimizde 0,00539 dolara yükseliyor. Yani erken aşamalarda yatırım yapan katılımcılar, borsa listelemeleri öncesinde daha fazla potansiyel gelir elde ediyor.

Mevcut aşamada yatırımcılar, token başına 0,00506 dolar ödeyerek fiyatlar yükselmeden PLAY token ön satışına katılabiliyor. Oynadıkça kazandıran PLAY token satın almak için ETH, USDT, BNB veya kart işlemleri kullanılabiliyor. Yatırımcılar ayrıca BNB ve ETH staking özellikleri ile pasif gelir elde etme imkanı buluyor.