Malzemeler:
- 12 yaprak güllaç
- 1,5 litre süt
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı gül suyu (isteğe bağlı)
- Ceviz (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
- Sütü ve şekeri bir tencereye alın ve karıştırarak kaynatın. Şeker eridiğinde ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan sütün içerisine gül suyunu ekleyin ve karıştırın.
- Bir tepsiye veya borcama bir yaprak güllaç serin. Üzerine sütle hafifçe ıslatın.
- Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde tepsiye serin ve her katmanı sütle ıslatın.
- En son katmanı serdikten sonra kalan sütle güllaçların üzerini de ıslatın.
- Cevizleri rondodan geçirin veya bıçakla doğrayın. Güllaçların üzerini cevizle süsleyin.
- Güllaç tatlısını buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
- Soğuyan güllaç tatlısını dilimleyerek servis edin.
Püf Noktaları:
- Güllaç yapraklarını ıslatırken çok fazla su dökmemeye dikkat edin. Yaprakların yumuşaması yeterlidir.
- Güllaç tatlısını buzdolabında dinlendirmek önemlidir. Bu şekilde güllaç yaprakları yumuşayacak ve tatlı lezzetini alacaktır.
- Ceviz yerine fıstık veya badem de kullanabilirsiniz.
- Gül suyu kullanmak istemezseniz kullanmayabilirsiniz.
- Tatlıya daha fazla lezzet katmak için süte vanilya veya tarçın da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Editör: Nilda Erol