Malzemeler:

Canik’te 19 Mayıs Coşkusu Canik’te 19 Mayıs Coşkusu
  • 12 yaprak güllaç
  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı gül suyu (isteğe bağlı)
  • Ceviz (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

  1. Sütü ve şekeri bir tencereye alın ve karıştırarak kaynatın. Şeker eridiğinde ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. Soğuyan sütün içerisine gül suyunu ekleyin ve karıştırın.
  3. Bir tepsiye veya borcama bir yaprak güllaç serin. Üzerine sütle hafifçe ıslatın.
  4. Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde tepsiye serin ve her katmanı sütle ıslatın.
  5. En son katmanı serdikten sonra kalan sütle güllaçların üzerini de ıslatın.
  6. Cevizleri rondodan geçirin veya bıçakla doğrayın. Güllaçların üzerini cevizle süsleyin.
  7. Güllaç tatlısını buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  8. Soğuyan güllaç tatlısını dilimleyerek servis edin.

Püf Noktaları:

  • Güllaç yapraklarını ıslatırken çok fazla su dökmemeye dikkat edin. Yaprakların yumuşaması yeterlidir.
  • Güllaç tatlısını buzdolabında dinlendirmek önemlidir. Bu şekilde güllaç yaprakları yumuşayacak ve tatlı lezzetini alacaktır.
  • Ceviz yerine fıstık veya badem de kullanabilirsiniz.
  • Gül suyu kullanmak istemezseniz kullanmayabilirsiniz.
  • Tatlıya daha fazla lezzet katmak için süte vanilya veya tarçın da ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Nilda Erol