YASAL SÜREÇ TAMAM

Samsun futboluna ve Samsunspor'a yıllarca hizmet eden Canik 19 Mayıs Stadyumu, iki sezon önceki Samsunspor- Bandırmaspor maçıyla emekliye ayrılmıştı. Ardından statta 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları karşılaşmaları ve Samsunspor A2 Takımı maçları oynanmış, bir yandan da stadın yıkılması için yasal süreç başlamıştı. Önümüzdeki sezon öncesi taraftarlar sosyal medya üzerinden 2. Lig'de maçların eski statta oynanması çağrısında bulunsa da, bu durumun gerçekleşme ihtimali bulunmuyor. Çünkü yasal süreç tamamlandı ve stat yıkılmaya başlanacak.

EŞYALAR TOPLANIYOR

Samsunspor'a 33 bin 919 kişilik yeni stat yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, eski statta ilgili yasal süreci tamamladı. Stadın da içerisinde bulunduğu dev spor kompleksinde sadece Atatürk Spor Salonu ve 19 Mayıs Yüzme Havuzu kalacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası, Yaşar Doğu Güreş Eğitim Merkezi, 19 Mayıs Stadı, Kamp Eğitim Merkezi, yan sahalar ve suni çim sahaların yıl sonuna doğru yıkımına başlanacak. Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, stattaki elektronik eşyalar başta olmak üzere tüm malzemelerini toplamaya başladı.

YIKIM BAŞLAYACAK

Samsunspor Kayyum Başkanı ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, "Biz müdürlük olarak stattaki malzemelerimizi toplamaya başladık. İlk olarak elektronik eşyalardan başladık ve ardından diğer eşyaları toplayacağız. Tabiki il müdürlüğü binamızda yıkılacağı için kendimize yeni bir yer arıyoruz. Yılsonuna doğru eski statta yıkım işlemi başlayacaktır" diye konuştu. Öte yandan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası olarak merkezde iki yerin belirlendiği, buranın netleşmesinin ardından taşınma işleminin başlayacağı ifade edildi.

Samsunspor, Canik 19 Mayıs Stadyumu'nda son maçını 2016-2017 sezonunda Bandırmaspor'la oynamış, 0-0 beraberlikle biten mücadele sonrası Kırmızı- Beyazlılar ligde kalınca taraftarlar büyük sevinç yaşamıştı.