3 YILLIĞINA KİRALANDI

Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, altyapı tesisi kuracakları Samsun- Ordu karayolu üzerindeki Petrol Ofisi Dolum Tesisleri arkasındaki dolgu sahasıyla ilgili ortaya çıkan yanlış anlaşılmalara son verdi. Başkan Uyanık, o bölgedeki yaklaşık 200 dönümlük alanı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin'den 3 yıllığına kiraladıklarının müjdesini verdi. Başkan Uyanık, ayrıca bu yerle ilgili gerekli fizibilite çalışmaları yaptırdıklarını, önlerine ciddi bir ek maliyet daha çıktığını, tesisin projesinin ise bitme noktasına geldiğini ifade etti.

JEOLOJİK RAPOR HAZIR

Başkan Uyanık, "Altyapı tesisi konusunu ilk günden bu yana gündemde tutan Haber Medya Grubu'na ve diğer kuruluşlara teşekkür ediyorum. Zihni başkan İnegölspor maçının ardından Haberaks TV'deki bir programda soru üzerine, 'Bu yerle ilgili sıkıntılar var. Batı Park'ta da yer var orası uygunsa orayı vereceğiz' dedi. Sıkıntı diye bahsettiği konu bizi ilgilendiren bir durum. Biz yerle ilgili gerekli fizibiliteyi yaptırdık. 15 gözlem kuyusu açılarak ön jeolojik rapor hazırlandı. Raporlarda buranın tuğla, kiremit parçası, poşet ve atık malzemelerle doldurulduğu tespit edildi. Bu alanın üzerine çim futbol sahası yapabilmemiz için de 60 santim kalınlığında blok, çakıl, kum ve kil-siltten oluşan ek dolgu yapmamız gerekiyor" dedi.

8 MİLYON TL'LİK MALİYET

Bunun için de ciddi bir ek maliyetler karşılaştıklarını belirten Başkan Uyanık, şöyle devam etti: "Hiç hesapta olmayan bu ek dolgu için her gün yaklaşık 3 bin ton dolgu malzemesi, yine yaklaşık 3 ay boyunca serilecek. Bunun maliyeti de 8 Milyon TL civarında. Zihni Şahin başkanın sıkıntı diye bahsettiği durum bu. Ancak biz bu yola baş koyduk. Bu işin geri dönüşü yok. Tüm projeyi bu yer üzerinden yürütüyoruz. Zihni başkan da iyi niyetli olarak eğer biz bu ek maliyetten dolayı burayı istemezsek başka bir yer verebileceğini ifade etmiş. Şunu net olarak söyleyebilirim, karşımıza bu ciddi ek maliyet çıksa da, bu yoldan geri dönüş yok. Karşımızda başka bir faaliyet de olmadığı için altyapı tesisi oraya yapılacak."

BU PROJE AMATÖRÜN

"Şimdi tüm Samsun olarak burası için kullanacağımız dolgu malzemesini nasıl daha uygun fiyata üretebiliriz, nasıl daha kolay ve ekonomik olarak taşıyabiliriz, buna kafa yormalıyız. Bu konuda belediyelerden, karayollarından ve aklımıza gelebilecek başka yerlerden destek isteyeceğiz. Çünkü bu Samsunspor'un altyapı projesi değil, Samsun futbolunun altyapı projesi. Ben 15-16 futbol sahasını 'amatör futbol kulüpleri, kanserojen suni çim sahalardan kurtulsun' diye yaptıracağım. Biz şehrin markası Yılport Samsunspor olarak amatör kulüpleri yaşatırsak, bu verimli toprakları daha verimli kullanırız."

BAŞKAN ŞAHİN'E TEŞEKKÜR

"Bu tesisin yapımı konusunda bizim herhangi bir kuşkumuz yok. Zaten gerekli çalışmaları anlattığım üzere yürütüyoruz. Zihni Şahin başkana da en başından bu yana altyapı tesisi konusunda bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Burada iyi niyetli bir yanlış anlaşılma olmuş. Zaten Zihni başkanın da bahsettiği gibi bir yer değişikliği olacaksa, bizler de bunu televizyondan seyredip, gazeteden okumazdık. Zihni başkan da bu konuda çok heyecanlı olduğu için yanlış anlaşılma ortaya çıktı. Ancak hiç önemli değil, Samsun amatörünü ayağa kaldıracağımız bu projeyi inşallah en kısa zamanda bitireceğiz."

Selçuk KAYA/Özel Haber