Canik ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde yaşayan Roman vatandaşlara yönelik Canik Belediyesi Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde, ilk defa kurs açıldı. Dikiş nakış ve el sanatları kurslarına Roman kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Bazı kadınlar, küçük bebekleri ile kursa katılırken, bazı kadınlar ise yaşları 4 ile 6 arasında olan çocuklarını merkezdeki kreşe bırakıyorlar.

EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR

Samsun Halk Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ve Canik Belediyesi iş birliği ile Roman kadınların hem el becerilerini geliştirme hem de para kazanmaları amacıyla açılan dikiş, nakış ve el sanatları kursları neşe içerisinde geçiyor. Kursa katılan kadınlar, hem işlerini yapıyor hem de şarkı türkü söylüyor.

KADINLARDAN YOĞUN İLGİ

Canik Belediyesi Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Tesis Amiri Kemal Şatşur, 'Merkezimizde, sübyan okulu ve hanım konağımız var. Konakta; Halk Eğitim, İŞKUR ve Canik Belediyesi desteği ile birlikte dikiş nakış ve el sanatları kursu veriliyor. Romanların, üreten kadın olmaları için gereken eğitimleri veriyoruz. Kurs sonrası elde edilen ürünleri satışa sunacağız. Hem üretecekler hem de para kazanmalarına yardımcı olacağız. Bu tür bir kurs şehrimizde ilk kez düzenleniyor. El sanatlarında 15, dikiş nakış kursunda da 15'er olmak üzere 30 öğrencimiz bulunuyor. Kadınlarımızın bu kurslara oldukça yakın ilgi göstermeleri bizleri mutlu etti" dedi.

ELİNE İĞNE ALMAYANLAR VAR

Merkezde eğitim veren Halk Eğitim Müdürlüğü El Sanatları Eğitmeni Mihrace Aydan, Dikiş Nakış Eğitmeni Leyla Arslar, kursiyerlerin bazılarının eline hiç iğne almamış kadınlar olduğunu ve her geçen gün de kendilerini başarılı bir şekilde geliştirdiklerini söyledi.

Bayram OK / özel haber