AK Parti Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Havza ilçesindeki kırsal mahallelerde ziyaret ve inceleme gerçekleştirdi. Ziyarette Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir bölgedeki tarihi yapıların turizme kazandırılması için yapılabilecek çalışmalar ile ilgili olarak bilgiler verdi.


AK Parti Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ziyaretler kapsamsında ilk olarak Sivrikese Mahallesini ziyaret ederek burada bulunan tarihi camide incelemelerde bulunarak Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ve mahalle Muhtarı Fatih Karaca'dan cami hakkında bilgiler aldı. Karaaslan ve beraberindekiler daha sonra mahalle sakinleri ile tarihi caminin avlusunda bir araya gelerek sohbet ettiler.
Ak Parti İl Başkanı Ersan Aksu ise Samsun'un sağlık yatırımları bakımından önemli bir yerde olduğunu belirterek; "Türkiye güçlü bir ülke. Bunu pandemi sürecinde bir kez daha gördük. Ak Parti ile birlikte sağlık yatırımları ile yoğun bakım sayımız 20 kat artı. Samsun'da yapılacak olan şehir hastanemiz ile birlikte Samsun tam bir sağlık şehri olacak." diye konuştu.

 

  TÜRKİYE İMRENİLEREK BAKILAN ÜLKE HALİNE GELDİ
AK Parti Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise "Bizler Samsununuzun her bir köşesi için hem değer üretmek hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği istikamette ilerlemek, yatırımlar ile yapılacak ile her neye ihtiyaç var ise onları gidermek üzere görev başındayız. 16 yıldır yoğun olarak siyasetin içerisindeyim. İlk defa kovit sürecinde bir şeyleri uzaktan gözlemleme şansım oldu. Onunda dışında hep sahadayız. O zamanda gördük ki hakikaten Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde şu süreçte öyle bir sınav verdi ki hakikaten diğer dünya ülkeleri, o dünya devleri, Avrupa ülkeleri; Amerika idi o imrenilerek bakılan ülkelerinin çok ağır bedeller ödediği bu salgın sürecinde hamd olsun biz ülke olarak başarı ile çıktık. Canlarımızı kaybettik Allah rahmet eylesin. Halende çıktık diyemeyiz. O yüzden dikkatli olmaya her seferinde davet ediyorum sizleri. Allah korusun ipin ucunu kaçırırsak yeni bir süreç başlayabilir. Dünyada hiçbir devlet yok ki 80 ülkeden vatandaşını alsın getirsin, yardım göndersin yada uçak kalksın gelsin. Dünyada başka hiçbir yerinde böyle bir ülke yok ki hem salgın ile mücadele ederken 5 büyük dev hastane açsın. Dünyada başka bir ülke yok ki bu salgının ekonomik tarafı ile mücadele ederken bir taraftan bu kadar yatırımı hayata geçirsin. Çünkü bizim gerçekten her şeyden önce çok güçlü, çok iradesi sağlam çok cesaretli bir Cumhurbaşkanımız var. Birde ona inanan bir milletimiz var. Bu süreci atlatacağız. Hep birlikte ülke olarak atlatacağız. Daha nice yollar, nice okullar, nice adliye binaları yapacağız. Ülkemizi el birliği ile kalkındırmaya devam edeceğiz inşallah. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu süreçte dünyanın imrenerek baktığı bir ülke haline geldi. İnşallah bizlerde hepimiz gece gündüz demeden bunu devam ettirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz." dedi.

Karaaslan ve beraberindekiler mahallede hasta ziyareti gerçekleştirdi. Karaaslan mahalle sakinleri ile sohbet etti, daha sonra Kayabaşı Mahallesine geçerek burada Havza Muhtarı Derneği Başkanı Ahmet Çavdar, Kayabaşı Mahallesi Muhtarı Bekir Erden ve bölge muhtarları ile bir araya geldi.
Karaaslan burada kendisini karşılamaya gelen bayanlar ile de bir süre sohbet etti. Kayabaşı Mahallesi ziyaretinde tarihi Kurt Köprü'yü ziyaret ederek Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kayan ve Mahalle Muhtarı Bekir Erden'den köprü hakkında bilgiler alan Karaaslan, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir'den de tarihi Sivrikese Cami, Kurt Köprü ve Kocoğlu Mahallesindeki prenses mezarının turizme kazandırılması için yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.