Geçen hafta Eyüp deplasmanında ortaya konan mücadele herkesin beğenisini kazanmış ve içerideki Adanaspor maçına dair beklentileri de yükseltmişti.

Fakat maçın ilk devresi beklenen tempodan uzak, pozisyon açısından oldukça kısır geçti. Her iki ekip de pozisyon üretmekte zorlandı.

 

Takım ikinci yarı daha istekli ve daha tempolu oynadı bir görüntü çizdi. Bunda Fofana'nın oyuna girmesi etkili oldu. Dripling becerisini kullanarak sol kanadı çok iyi çalıştırdı. Maçın son dakikasında kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu değerlendirememiş olsa da, etkili oyunundan dolayı tribünlerden alkış aldı. 

 

Tomane bizlere gerçek bir pivot santrfor performansı göstermeye devam ediyor. Top tutuyor, kanatlara servis ediyor. Ters ayağıyla çıkardığı top ile Fofana'yı kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Kanatlardan iyi beslendiğinde neler yapabileceğini attığı klas gol ile göstermiş oldu. Geçen sezonu sakatlıkla geçirmiş olmasaydı, eminim takımı şu an süper ligde izliyor olurduk.

 

Tomane'nin attığı golde ortanın Soner'den gelmesi dikkat çekici bir ayrıntıydı. 

 

Hasan Kılıç, eski Hasan'dan, geçen sezonun şampiyonu Adana Demirspor'un lider oyuncusu olan Hasan'dan uzak bir performans sergiliyor son haftalarda. Çok sayıda pas hatası yaptı. 

 

Takımda teknik direktör değişikliğinden sonra özellikle defansif anlamda gözle görülür bir değişim oldu. Fuat Çapa hocanın bu sorunu çözdüğünü görüyoruz. Osman Çelik-Yunus Emre Çift ikilisi stoper bölgesinde hatasıza yakın bir performans gösteriyor. 18 yaşındaki Yunus Emre kardeşimizin soğukkanlı müdahaleleri tribünlerden takdirle karşılanıyor. Umarım performansını arttırarak istikrarlı bir şekilde formayı giymeye devam eder.

 

Dünkü maçı tribünde 3500-4000 civarında taraftar izledi. Deplasmandaki Altınordu maçından alınacak bir 3 puan, sonraki hafta içeride oynanacak Ankaragücü maçında tribünlere de olumlu etki edecektir. 

 

Önümüzdeki 5 maçın üçünü evimizde oynayacağız. Bu periyodu çok iyi değerlendirip devre arasında nokta atışı takviyeler yapılmasını beklemeliyiz.