2020 yılının şehadet haberleri üst üste gelmeye devam ediyor. Güzel insanlar yine şehadet şerbeti içiyor, yine fakirlerin ocaklarına ateş düşüyor. 3 Şubat 2020 günü Suriye'nin İdlib bölgesinde 7'si asker 1'i sivil 8 vatan evladını şehit verdik. Acısı yüreğimizde sıcaklığını eksiksiz korurken, Van'ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan çığ felaketinde bu defa 33 vatandaşımızı kaybettik.4- 5 Şubat 2020 'de Bahçesaray'da şehadet şerbeti içen 38 vatandaşımızdan 8 kişisi asker. Canı yanmayan ,acı duymayan yok. Şehit acısı ile ülkemiz yine yanıyor.

İdlib'deki hain saldırı canımızı yakarken , İdlib'de şehadet şerbeti içmek nedir? diye sormuyor değiliz .Hem bir şehit yakını ,hem de bir vatandaş olarak bu soruyu soruyoruz. Elbette doğru yanıt nedir onu da arıyoruz. Duygusala bağlandığımız düşünülmesin . Gerçekleri görmezden gelmiyoruz. Maalesef yaşadığımız coğrafya tuzaklarla, kalleşliklerle ve hainliklerle dolu çok kirli bir coğrafya. Dibimizdeki Suriye'de yaşananlar, Suriye'de devam eden iç kargaşa ve savaş ocaklara ateş düşürmeye devam ediyor. Ne acıdır ki Suriyeli sığınmacılar ülkemizin her yerinde huzur içerisinde yaşamlarını devam ettirirken ,Mehmetçik ve ona destek olan sivil ekipler güvensiz topraklarda Suriye'de görevlerinin başındalar. Acaba bulunduğumuz şehirlerde yaşayan kaç Suriyeli bunun farkındadır. Ben kendi adıma bunu sorguluyorum. İdlib'de şehadet şerbeti içmek bu yüzden hepimize çok acı veriyor. Biz kimin yerine ölüyoruz ? Biz kimin yerine şehit düşüyoruz. Suriye'de şehadet şerbeti içen güzel insanların hakkı ödenmez. Suriye şehitleri kahramanlarımız. Onlar ülkemizin beka meselesi ya da terör sorunu nedeniyle hakka yürürken ,olup bitenin farkında değilsek, şehitlerimiz bize haklarını helal ederler mi? Suriye'nin İdlib kentinde şehadete yürüyen 8 vatan evladı; Uzman Çvş Şehit Kadir Yıldız (Aksaray),Uzman Çvş Şehit Halil Demir (Sakarya),Uzman Çvş. Şehit Uğur Kurt (Gaziantep),Uzm Çvş Şehit Onur Şükrü Özler (Gaziantep),Uzm çvş Şehit Serkan Deprem (Osmaniye),Uzm onb Şehit Gökhan Orhan (Afyonkarahisar),Uzman onbaşı Şehit Uğur Katran (Mersin ), Sivil Şehit İsmail Akatay (Hatay) 8 ana yüreğini,8 ocağı yaktı. Bu acı azmış gibi kadere bakın Van'ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan çifte çığ felaketi 38 ana yüreğini,38 ocağı birden yaktı. Türkiye'de yine söz bitti. Sözün bittiği yerde tarifsiz acı var.

Suriye'nin İdlib kentin'de rejim güçlerinin hain saldırısı nedeniyle şehadet şerbeti içen 8 güzel insana ,8 kahramana yine Van Bahçesaray'da yaşanan çifte çığ felaketinde kaybettiğimiz 38 insanımıza ,38 vatan evladına Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Ruhları şad ,mekanları cennet olsun. Ne hainlerin saldırısında ,ne de doğal felaketlerin yıkıcı etkisi nedeniyle güzel insanlarımızı kaybetmek istemiyoruz. Çünkü yitirdiklerimiz insandır. İnsan kolay yetişmiyor. İnsanları kaybetmek kolay olmamalı. Belki de bunu bir gün başarabiliriz!