Ege'nin incisi İzmir'de altyapı sistemlerinin modernizasyonu ve meydana gelen ani teknik aksaklıkların giderilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar, hafta sonuna yaklaşırken birçok mahallede su akışının durmasına neden oldu. Özellikle ana boru arızaları ve bağlantı çalışmaları nedeniyle yaşanan bu kesintiler, günlük yaşamın akışını doğrudan etkiliyor. İZSU ekipleri, arızaların en kısa sürede giderilmesi ve suyun sisteme yeniden verilmesi için sahada yoğun bir mesai harcıyor.

İlçe bazlı güncel kesinti detayları ve etkilenen bölgeler şu şekildedir:

Bayraklı ve Buca'da Acil Onarım Çalışmaları

Bayraklı ilçesinde 2140 Sokak civarında meydana gelen ana boru arızası nedeniyle Çay, Çiçek, Muhittin Erener ve R. Şevket İnce mahallelerinde saat 09:20 ile 11:20 arasında su kesintisi uygulanıyor. Buca'da ise 1205 Sokak içerisindeki arıza dolayısıyla Aydoğdu ve Murathan mahallelerine saat 09:45'e kadar su verilemeyecek.

Tire, Urla ve Güzelbahçe'de Kesinti Detayları

Güney ve Batı aksındaki ilçelerde de arıza ve bağlantı çalışmaları öne çıkıyor:

Beydağ ve Diğer İlçelerdeki Güncel Durum

  • Beydağ: Beyköy mahallesinde meydana gelen ana boru arızası sebebiyle saat 09:00 ile 12:00 arasında 3 saatlik bir kesinti öngörülüyor.

  • Aliağa: Kalabak köyünde enerji kesintisine bağlı olarak depo seviyesinin düşmesi nedeniyle su akışında aksamalar yaşanmaya devam ediyor.

  • Karabağlar: Arap Hasan mahallesinde branşman yenileme çalışmaları kapsamında altyapı iyileştirmeleri sürdürülüyor.

İZSU yetkilileri, onarım çalışmaları tamamlandıktan sonra suyun abonelere ulaşmasının, hanelerin bulunduğu konuma ve tesisatın uç noktalarda yer almasına bağlı olarak birkaç saat değişkenlik gösterebileceğini hatırlattı. Vatandaşların suyun gelmesinin ardından kısa süreli bulanıklık riskine karşı tedbirli olmaları öneriliyor.