Kahvaltıya Renk Katacak Nefis Domates Tarifi
Evde şöyle mis gibi kokan, pratik ama lezzetiyle şaşırtan bir şeyler yapmak istiyorsan bu pişmiş domates tarifi tam sana göre. Ne menemen ne de salça... Bu biraz daha başka. Az malzemeyle, bol keyifli sofralar kurmak isteyen herkesin tarif defterine girmesi gereken bir kahvaltılık.
Malzemeler Basit, Lezzet Büyük
- 2 orta boy domates
- 2 yeşil tatlı biber
- Yarım kapya biber
- 1 orta boy soğan
- 2 yumurta
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığından biraz fazla tuz
- İsteğe göre karabiber
Püf Noktalarıyla Tarifi Şahlandır
İlk adım sebzeleri ince ince doğramak. Soğanı neredeyse saydamlaşacak kadar ince kes. Biberleri minik minik doğra. Bu şekilde hem daha hızlı pişer hem de lezzetler iç içe geçer.
Domatesin Kabuklarını Soymadan Olmaz
Şart değil ama kabuksuz domates bu tarifin yıldızı. Hem sos gibi eriyor hem de ağızda pütür bırakmıyor. Çok ince dilimleme, çünkü o zaman tamamen erir. Kalın da olmasın, dengede kalsın.
Tavaya At, Karıştır, Mutlu Ol
Soğanla biberleri sıvı yağda kavur. Renkleri dönünce doğradığın domatesleri ekle. Domates suyunu bırakıp çekince yumurtaları kır. Hafif karıştır, pişir ve kapat. Hepsi bu kadar.
Hafta Sonuna Yakışır, Sabah Acelelerine Birebir
Bir hafta sonu balkon kahvaltısında da olur, sabah işe yetişirken tostun içine koyup da götürülür. Her halükârda bu tarif iş görür.