Temmuz 2024 maaş zamları pes peşe duyulmaya devam ediyor. Emekli ve memur maaşlarının yanı sıra bir çok kurum ve kuruluşta da maaşlar artıyor. Son dakika maaş zammı haberi Türk Hava Yolları’ndan geldi. Türk Hava Yolları’nda maaşlara rekor zamlar yapıldı. Öyle ki genel genel müdür maaşı 1.800.000 TL oldu.

Son dakika haberine göre Türk Hava Yolları yöneticilerine rekor zamlar yapıldı. Emekli ve memur maaş zammı ile ilgili tartışmalar devam ederken Türk Hava Yolları’nın zam haberi adeta gündeme bomba gibi düştü. Türk hava yolları üst yöneticilerine yapılan zamlar %30 oranında olurken genel müdür, müdür yardımcısı ve müdürlerin aldığı maaşlar rekor kırdı.

THY’DE OKKALI ZAM

Emekli ve memuru milyonlarca vatandaş düşük zamlar nedeniyle şikayetçi olmaya devam ederken asgari ücrete ise bu yıl hiç zam yapılmadı. Ancak bazı kurum ve kuruluşlardan ise rekor zam haberleri gelmeye devam ediyor. Bugünkü haber Türk Hava Yolları’ndan geldi. Türk Hava Yolları’nda üst düzey yöneticilere %30 oranında maaş zammı yapıldı. Verilecek maaşlar ise adeta dudak uçuklattı.

YENİ ZAMLI MAAŞLAR BELLİ OLDU

Türk Hava Yolları’nda üst düzey yöneticilere yapılan maaş zammı sonrası yeni zamlı maaşlar da belli oldu. Buna göre Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi‘İn maaşı 1.820.000 TL’ye yükseldi. Genel müdür yardımcısı pozisyonunda çalışanlar için verilen maaş 1.683.000 TL olurken başkan yardımcısına net maaş 637.000 tl müdürlere ise 455.000 TL maaş verilecek.

ASGARİ ÜCRETLE 17.000 TL’YE MAHKUM OLDU

Bir yandan asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı tartışmaları devam ederken bir yandan Türk Hava Yolları’ndan gelen rekor zamlar vatandaşa adeta isyan ettirdi. Sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren vatandaşlar, asgari ücretlinin açlığa ve sefalete mahkum edildiğini devlet kurumlarındaki üst düzey yöneticiler ise maaşlarla ihya edildiğini dile getirdi.